Nyheter i herrtruppen

917

Nu på onsdag 8 febr 19.30 spelar vårt herrlag en otroligt viktig match när tabelljumbon Malmö FBC kommer på besök denna veckomatch. Den uppmärksamme har under den senaste tiden kunnat notera vissa förändringar inom trupperna i Lerums herrsektion.

På målvaktssidan så har ett bekant ansikte i form av Wiktor Wedlin gjort comeback och spelade förra matchen mot Skoghall. ”Weddan” som noterats för en mängd matcher genom åren kommer finnas mer under slutskedet av säsongen.

FBC Lerum och IBK Göteborg har kommit överens om en dubbellicens kring Adrian Söderberg där han blir tillgänglig för spel i divison 1. Redan nu har ”Adde” noterats för två matcher, där han stått för tre poäng och stabila insatser.

I motsatt riktning har Lukas Nodby kommit. Nodby, född 2004, kommer vara tillgänglig för spel i JAS med Lerum, men via en dubbellicens fortsatt spela division 1 med Göteborg där han under säsongen snittat drygt en poäng per match.

Rasmus Larsson från sportgruppen kommenterar:

”Weddan är ett välkänt ansikte, där vi hoppas att hans intåg kan ge en boost och en trygghet. Alla vet vad han kan och vad han går för. Samtidigt så passade det bra att vi kunde erbjuda Tapper speltid i division 2 under slutskedet där flertalet viktiga matcher står på agendan”. ”Adde resonerade klokt själv och såg det som en bra möjlighet att få extra speltid. Han känner Göteborg sedan tidigare och de har koll på honom, vilket blev en bra lösning där han inte helt oväntat satte avtryck direkt” ”Lukas var på tapeten redan innan säsongen och varit intressant. Han har gjort en fin höst i ett Göteborg som haft det tyngre. Att vi nu får möjlighet att nyttja hans offensiva spetskvaliteter i JAS och förhoppningvis få se honom konkurrera med övriga på Innebandyfesten känns oerhört spännande”

FBC Lerum passar på att rikta ett stort tack till IBK Göteborg för dialogerna och önskar dem ett stort lycka till under slutskedet av säsongen.