1 poäng med sig från Örebro

231
Foto: Christoffer Sturesson

Bortamatch mot Lillån väntade under söndagen, en match där Lerum vid tre poäng skulle ta ett stort steg mot nytt avtal och där Lillån behövde poängen för att inte riskera att dras in i bottenstriden ordentligt under sista omgången.

Lerum som förra helgen tog två tunga poäng borta mot Fagerhult, saknade på nytt Oscar Eriksson Elfsberg, men där Joel Ekström var tillbaka i spel efter ett par matchers frånvaro. I övrigt så hade man snarlikt manskap som de senaste matcherna där man hade fått bra träff.

Redan i andra bytet så kunde Lerum utnyttja slarv i hemmalaget och Calle Björkdahl Carlsvärd som visat bra form under senaste veckorna, kunde mycket vackert prickskjuta in 0-1 i bortre krysset. Även om Lillån ägde mycket boll under första 10 så hade Lerum ett par halvlägen i omställningar, även om det fanns mer att önska i spelet med boll. Lillån kvitterade via ett backavslut där Wedlin i förstaskedet stod för en fin räddning, men där bollen i en oturlig båge smet in ändå med minsta marginal. Båda lagen valde att nyttja sig av sina avlastningsspelare och Lerums tredjekedja kunde skapa två riktigt bra lägen, men utan utdelning. När man sedan fick sitt tredje läge (som kanske var det sämsta hittills), så hittade Victor Johansson in med ett lågt placerat skott vilket stod sig perioden ut. 

Lerum valde att spela på tre formationer framåt från start i period tre och första fem hade man god kontroll där Lillån inte skapade särskilt mycket, men där Lerum fortsatt hade lite att önska i spelet med boll då ett par bra omställningslägen slarvades bort. Halvvägs in i perioden fick Lillån ett par byten med mer tryck, men ett uppoffrande förvarsspel visades upp där man täckte bort en hel del avslut. Ett par ströchanser skapades åt båda håll, men det riktigt klara chanserna uteblev och det var istället ställningskrig, mycket skott i täck och en hel del andra försök av blandad karaktär. Lillån kostade på sig att bränna en riktigt bra chans i slutet där Lerum gjorde detsamma med någon sekund kvar. 

Period tre fortsatte i snarlikt utseende, med inte särskilt många chanser, men med mycket kamp och fysiskt spel. William Ljungqvist skapade sig två chanser i samma byte utan resultat där istället Lerum fick matchens första utvisning i sekvensen efter för en ganska tveksam obstruktion. Lillan prickade ribban i powerplay där Wedlin fick stå för en svettig räddning i sekvensen innan. När Isak Palmen fick skottläge från högersidan så fick dock Wedlin kapitulera efter ett välplacerat avslut. Efter kvitteringen återstod cirka tio minuter och Lerum vaskade fram två riktigt bra chanser kort därefter, men med fortsatt dålig utdelning. Tiden tickade på och en poäng hade varit betydelsefullt för båda lagen, men trots det var det inget av lagen som sparade på krutet särskilt förutom sista 30 sekunderna, men matchen slutade till sist 2-2. 

Lerum valde direkt i efterföljande förlängning att plocka målvakt, något som varit framgångsrikt under säsongen. Efter att Lerum prickat både burgavel och ribbkrysset via Ekström, så kunde istället Lillån ställa om och hitta en framstormande Malte Eriksson på borte stolpen som prickade in 3-2. 

En viktig poäng för Lerum inför nästa helgs avslutande omgång. Där kommer Lindås på besök, ett av lagen man behöver hålla bakom sig, men där man även kan hoppas att Karlstad besegrar Lund.