Uppsnack inför Lillån borta

143
Foto: Christoffer Sturesson

Det börjar dra ihop sig rejält i den södra allsvenskan där vi under de sista två omgångarna får se ett riktigt getingbo i bottenskiktet. För herrarna väntar en bortamatch mot Lillån under söndagen.

Förra helgen tog man två tunga poäng mot Fagerhult efter att William Ljungqvist avgjort. Såhär säger han om förra helgens insats.

– Tycker att vår första period är en de sämre perioderna iår och att vi har tur som går in i omklädningsrummet med bara två måls underläge men efter det känner jag att vi jobbar oss in i matchen och att det alltid fanns ett lugn i laget om att vi skulle vända matchen.

Trenden fortsätter peka uppåt med tre bra insatser på rad och där man tagit totalt fem poäng trots tufft motstånd i samtliga tre.

– Jag tycker att vi fått upp energinivå rejält senaste matcherna och att vi har börjat lita mer på vårt försvarspel mer än tidigare under säsongen och det har har vi verkligen fått utdelning av.

Hur har träningsveckan sett ut?

-Fokus har legat på bibehålla det vi jobbat upp under senaste veckorna och fortsätta utveckla vårt anfallspel.

Lillån, som haft en tyngre trend det sista och som istället närmat sig bottenlagen mer än det övre skiktet, har Ljungqvist dock respekt för.

– Vi vet att dom är ett spelskickligt lag som är jobbiga att möta uppe i Örebro men jag tror samtidigt att det är ett lag som passar oss.

Ljungqvist som noterats för 22 mål den här säsongen, vilket är hans klart bästa säsong hittills.

– Man utvecklas för varje år som går och just iår känns det som om jag verkligen fått stäm och fått skörd på mina målchanser samtidigt som mina lagkamrater är dom som borde hyllas så många lägen dom ger mig varje match.