Säsongens bästa insats

329
Alva Lindqvist i FBCs mål gjorde en fantastisk match. Foto: Nina Åberg

FBC Lerums damer hade länge en förhoppning om att chansen till kvalplats skulle leva ända in till sista matchen mot seriesegrarna Pixbo. Nu blev det inte så men publiken bjöds på FBC Lerums bästa insats för säsongen när man besegrade Pixbo med hela 6-3.

Ja, matchen var alltså egentligen en betydelselös match rent poängmässigt men för de rödklädda en oerhört viktig match för att bevisa att man kan slå vilket lag som helst och att även visa den positiva trend laget visat sen början februari med 8 segrar på raken. Det lovar mycket gott inför kommande säsong där bl a viktiga kulturbäraren Annie Dristig innan matchen signades för nya säsonger.

Matchen hade överlag ett väldigt högt tempo där Pixbos bollskicklighet stod mot FBCs kompakta försvar och giftiga spelvändningar med en otroligt taggad Alva Lindqvist som burväktare. Pixbo tog ledningen sju minuter in i perioden men Lerum spelade resolut och tufft och lät inte Pixbo komma in i slottet. Framåt var man giftiga och visade ingen respekt för seriesegrarna.

I andra perioden fick Lerum starta med boxplay efter en hands efter 12 sekunder. Lerum redde ut situationen och kvitterade efter 8.53 när Tilde Engqvist virkade fram bollen från sin position bakom målet in till Lina Engström som kunde peta in bollen till 1-1. Lina fortsatte sitt målgörande med ett giftigt dragskott i slutet av perioden när Lerum vände på steken och tog en ledning som man sen inte släppte.

Outtröttlige Emma Sandqvist kunde själv norpa bollen och vika in 3-1 precis i tredje periodens första minut och bara halvminuten därefter chockade man Pixbo med även 4-1 där Annie Dristig hittade Tilde Engqvist som slog in bollen. Pixbo reducerade, 4-2, när bollen studsade olyckligt bakom storspelande Alva i mål men Lerum var inte nöjda utan hade ett flow och spelglädje som var härligt. Nelly Larsson rev och slet till sig bollen i slottet och överraskade målvakten med sitt handledsskott till 5-2 efter 7.32 och Stina Persson visade målsinne är hon lugnt vrickade in 6-2-bollen i skymda målvaktens högra hörn förbi täckande Pixboförsvarare, tid 8.47.

Pixbo gav allt för att komma ikapp men ett offervilligt hemmalag värjde målet och de eventuella skott som kom igenom täcket räddade matchens lirare Alva Lindqvist. Pixbos Liza Englund fick reducera för Pixbo en gång till när hon gjorde 6-3 i elfte minuten men därefter blev det inga mer mål även om Pixbo försökte plocka ut målvakten sista minuterna.

En otroligt fin insats av damlaget som avslutar säsongen på ett fantastiskt sätt och till slut blir tabelltrea med hela 52 poäng, Segern ger förhoppningsvis stora delar av laget, som ska spela JAS-playoff, en härlig känsla inför kommande möte mot Landvetter.

Coach Mattias Flodén var skapligt nöjd:

Vi var fast beslutna om att stänga seriespelet på bästa sätt och ge tillbaka till vår publik, vår eventgrupp och till alla som har hjälpt till och stöttat oss under säsongen. Vi har byggt upp ett nytt A-lag med en stark gemenskap och nya spelare har välkomnats och utvecklats. Vi har utvecklat vår spelidé och kan spela på olika sätt med ett ramstarkt försvarsspel som grund. Vi är med och hugger på en kvalplats hela vägen och visar för alla tvivlare och tyckare att vi gör rätt saker! Att vi tar 8 raka segrar i seriens slutspurt och avslutar med att besegra seriesegrarna vittnar om hunger, kvalité och en enorm lagmoral. Vi har helt enkelt gjort en enastående säsong och jag ser fram emot fortsättningen.

Se Nina Åbergs härliga bilder från matchen.