Dags för playoff för JAS-tjejerna!

187
Tvåmålsskytten Stina Persson Foto: Christoffer Sturesson

På fredag blir det eldprov för vårt dam-JAS-lag som i en playoffmatch ska försöka ta sig till Innebandyfesten i Uppsala 14-16 april. Efter en säsong bestående av 16 matcher slutade laget på en stark 3:e plats i tabellen vilket innebär att tabelltvåan Landvetter står för värdskapet i denna helt avgörande match i Pinntorpshallen. Ankaret och lagkapten Stina Persson ser fram emot en häftig fredagskväll med massor av FBC-supportrar på läktaren.

Det är din första säsong som kapten för JAS-laget. Hur har det varit?

Säsongen som helhet har varit jätterolig och lärorik. Till skillnad från förra säsongen fick jag ta en större roll iår, och så klart jätteroligt att få förtroende som kapten.

Match på fredag, hur är känslan i truppen?


Känslan i truppen är bra och vi alla vill ta revansch efter en förlust och en oavgjord. Såklart är det mycket nerver då mycket står på spel men vi är en go grupp som kommer kämpa tillsammans.

Hur har träningsveckan varit, är det någon spelare som stuckit ut lite extra?

Träningsveckan har varit bra och vi har finslipat de sista detaljerna inför fredag. En spelare som stuckit ut lite extra är Andrea Carlsson som kommer göra en grym match.

Ni har möts två gånger under seriespelet där en match slutade med förlust och en match slutade oavgjort. Vad tar ni med er från tidigare möten?

Det är alltid roliga och tuffa matcher mot Landvetter och de vi tar med oss är väl framförallt att ett hårt jobb krävs för att vinna.

Hur tror du matchbilden kommer att se ut och vad behöver ni gör för att vinna matchen?


Jag tror att det kommer bli en tuff och intensiv match, där båda lagen kommer kämpa tills slutsignalen går. Vi behöver göra jobbet och ha bra energi under hela matchen.

Hur slutar matchen och vem avgör?

Matchen slutar 4-3 vinst och Emma Sandqvist avgör med ett friläge.

Matchen spelas alltså i Pinntorpshallen med matchstart 20.00. När denna artikel skrivs så är det ännu inte klart med om det kommer att gå att köpa biljetter i förhand. Vi kan rekommendera alla våra supportrar att hänga på låset – både för att köpa biljett digitalt eller på plats i Pinntorpshallen.