Uppsnack Frölunda hemma

366
Foto: Christoffer Sturesson

Efter en lång säsong som resultatmässigt gått i positiv anda, så är det dags för sista matchen för vårt divison 2-lag. 

Ludvig Gustavsson som är en del av ledarstaben, är positiv inför lördagens match.

Känslan i truppen är bra, vi har sju raka segrar och har många positiva saker ta med oss från dessa matcher.

Han, tillsammans med William Ljungqvist, klev in sent under hösten för att stötta upp och har fått bra träff sedan dess.

Först och främst ville vi sätta lite struktur för killarna. Det var ingen optimal situation för killarna i början av säsongen när ingen tränare var höll träningarna och olika ledare på matcherna. 

Sen har vi även försökt att implementera att tävla mycket på träningarna. Eftersom vi bara tränar en gång i veckan tillsammans är det det viktigt med klyschorna att stämpla in och hålla kvalitén.

Sedan dess har man alltså gått starkt i serien och inte minst i de senaste matcherna där formkurvan pekat uppåt under en längre period.

Den största faktorn skulle jag säga är att vi har ett grund spel som alla är trygga med. I de allra flesta matcher är det vi som har fått dirigera matchbilden vilket vi vill göra och när vi får upp kvalitén och bolltempot är det få lag som hänger med. 

Det är ju en blandad serie sett till lag och kvalite. Vilka typer av matchbilder och lag tycke du ni haft svårast för att möta?

Jag tycker vi har visat speciellt nu under våren att vi kan slå alla lag ifall vi kommer upp i fulla nivå. Klart det är roligare att möta ett lag som vill spela innebandy och inte bara backa hem och spela sarg ut, men tycker att oavsett matchbild nu på våren så är det våran prestation som har avgjort hur många poäng det har blivit. 

På lördag så väntar Frölunda, ett av topplagen som placerar sig ett par poäng före just nu.

Senast vi mötte Frölunda var det en tajt jämn match över 60 minuter. Frölunda som är klara för kval vill säkert avsluta bra och ta med sig en bra känsla inför kvalet så tror på en ytterligare tajt och jämn match mot dem där vi drar det längsta stråt och avslutar säsongen snyggt.

Ni har ju många unga spelare – är det någon du tycker gått särskilt framåt under säsongen som varit?

Till och börja med så måste jag säga att hela truppen är fantastiskt. Alla är riktigt goa människor och extremt bra innebandyspelare, fortsätter de utvecklas som de gör är det dem själva som kommer bestämma hur långt de vill komma i sin innebandykarriär. 

Jag är lite extra imponerad över hur Melvin som var ny inför säsongen har acklimatiserat sig och utvecklas hela tiden.

Sen är det även kul att se Nico som bara blir bättre och bättre hela tiden. Han är en extremt bra ledare för gruppen och har en en extremt hög lägsta nivå vilket gör att han inte gjort en dålig match.