Tack för denna gången

512

Victor Johansson, en av landets mest framstående spelare i sin ålderskull och en av alla supertalanger som föreningen fostrat senaste åren, väljer att lämna FBC Lerum för att testa på spel i SSL. 

”Vigge” som under de två senaste säsongerna spelat med Helsingborg på en dubbellicens i ett par matcher, väljer nu att ta klivet fullt ut till ett SSL-lag. På sex matcher iår så noterades han för tre poäng i finrummet, fördelat på två mål och en assist. 

Trots sin unga ålder så har han hunnit med tre år i A-laget och allsvenskan, där han redan innan fanns med i träning. På sina 63 matcher har han stått för imponerande 66 poäng och har senaste fem säsongerna i JAS gjort upp emot galna 150 poäng, trots att han inte spelat alla matcher. 

På meritlistan finns även ett USM-guld, flertalet landskamper med U19-landslaget samt en förstaplacering på Innebandymagazinets prestigefyllda ”talanglista” som presenteras varje år. 

Rasmus Larsson från sportgruppen säger:

Oerhört tråkigt, men ändå väntat med den talangen som han besitter. Vigge har haft en drös med anbud och att han skulle testa att utmana sig själv i SSL var bara en tidsfråga vilket han också varit tydlig med. Fortsätter han att utvecklas så blir han nog obehaglig att möta med sin fart och sitt fina dragskott. Jag hoppas sjävklart att han kan få avsluta säsongen med ett JAS-guld i den röda dressen. Han kommer vara oerhört saknad, både som spelare och person och vi hoppas att vi någon gång igen får se hans frenetiska löpningar och härliga bågningar i Lerumströjan, som jag har fått ta del av både i båset, men från sidan.

Anton Olofsson, som varit tränare för Johansson under många år, fyller i:

Det är såklart aldrig kul när spelare lämnar men samtidigt så är det som jag sagt ett par gånger tidigare när spelare lämnat en del av idrotten på den här nivån. Jag har ju fått ha den stora äran att följa herr Johansson på nära håll under flera år och de har vart en kombination av stolthet, skratt, och en del grå hår men framförallt väldigt mycket kärlek. Det blir tomt utan Vigge i omklädningsrummet men skönt för mina öron att vila upp sig tills nästa gång. Skämt och sido! Jag önskar honom stort lycka till och jag kommer sakna honom massor.

Victor själv säger:

Det tar hårt i mig att jag lämnar denna fantastiska klubb som jag spelat i ända sen barnsben. 14-15 år har jag spelat för denna föreningen och varenda en av dem har varit helt fantastiska. Det har jag att tacka många för, allt från lagkamrater, tränare, materialare och framför allt er supportrar som stöttat oss i med och motgång, ni alla är underbara. Men nu var det dags att säga hejdå till denna fina klubben, men ni kommer att få se mig i den röda dressen igen det kan jag nästan lova. Önskar er alla en fortsatt bra framtid och jag kommer alltid vara född röd och svart. På återseende!

Johansson kommer inom kort presenteras av sin nya förening.