JAS-säsongen färdig för tjejerna

217

Det var upplagt för en spännande fredagskväll när våra JAS-tjejer skulle spela helt avgörande playoffmatch mot Landvetter i Pinntorpshallen. Tabelltvåan Landvetter dominerade matchen och vann till sist med 5-1 och därmed är JAS-säsongen slut för våra tjejer som får ta nya tag nästa säsong.

Det var en imponerande stor publik på knappt 400 personer som tagit sig till Pinntorpshallen och två stora juniortrupper skulle fightas om den åtråvärda platsen till Innebandyfesten. Det var väldigt tydligt att det var mycket nerver och Lerum verkade mest tagna av stundens allvar. FBC startade med tre femmor och man stressades högt av Landvetter vilket ställde till problem. Alva Lindqvist i FBCs mål fick direkt bekänna färg och spelade storstilat direkt från start. Alva blev också utnämnd till FBCs bäste lirare – ett självklart val av juryn. Alva och Lerum höll tätt halva perioden men sen spräcktes nollan. Landvetter långa uppspel mot sina target players framför mål ställde till ordentliga problem för Lerumsförsvaret och till slut gav det resultat. 1-0 gjordes i 11:e minuten och strax därefter fick Landvetter dessutom straff men den räddade Alva i mån. Landvetters press fortsatte och man fick in även 2-0 och 3-0 innan paus.

Det blev en hel del ändringar i paus – nu var det en uppförsbacke som Lerum skulle försöka ta sig upp för. Det blev bättre och Lerum skapade en del chanser men Landvetter var det spelförande laget. Ett hopp tändes dock när Lova Löberg fick in 3-1 i krysset efter 5 minuter men det var det enda målet under andra perioden.

Landvetter kontrollerade händelserna och dödade tid i tredje perioden. Visst fanns det några tillfällen som skulle kunna gett ett mål och vem vet hur Landvetter reagerat på det. Men istället fyllde man på med 4-1 och 5-1 innan slutsignalen och det är Landvetter som får åka till Innebandyfesten i Uppsala.

FBCs JAS-lag består av väldigt många yngre spelare och ändå har man lyckats ta sig till slutspel vilket är en bedrift. Laget har definitivt en ljus framtid och man ska betänka att många i laget har ytterligare tre säsonger på sig att spela JAS!