Flodmar sammanfattar festen

334
Foto: Christoffer Sturesson

I helgen så begav sig vårt HJ-JAS till Uppsala för att ställas mot 15 andra lag där alla hade samma mål. Att vinna JAS-guldet. Spelare födda 2004 och yngre fick spela och Lerum kunde för andra året irad vara på plats.

Hampus Flodmar som var en av lagets mest rutinerade spelare i sammanhangen var laddad inför.

Känslan var bra tycker jag, gruppen kändes taggade och min känsla var att alla var sugna på att spela.

Laget spelade i en grupp med Höllviken, Hammarby och Storvreta. En oviss grupp på förhand som skulle visa sig bli just oviss.

Som sagt en väldigt öppen grupp på förhand, Hammarby som vunnit USM några veckor tidigare, Höllviken som har en hel del duktiga spelare och Storvreta som vi inte hade så bra koll på inför festen. Med det sagt så visste vi att det skulle bli en jämn och tuff grupp med stor konkurrens om slutspelsplatserna.

Man inledde mot Storvreta, där man efter en tung start aldrig kom igen och förlorade med 3-1.

En match som vi borde vinna sett till antalet lägen vi skapade kan jag tycka, vi får en tuff start med ett 2-0 underläge väldigt tidigt och kommer aldrig riktigt tillbaka. Storvreta är otroligt effektiva medans vi är otroligt ineffektiva.

Pressen blev därmed större i andra matchen mot Hammarby. Väl där fick man lite islossning och vann till sist med 7-2.

Skönt med vinst mot Hammarby och att målskyttet kom igång lite mer med tanke på matchen innan. Tycker att vi har ganska bra kontroll på de över 40 minuter men det kändes ändå som att det var en bra bit kvar till en 100% prestation.

I sista matchen väntade alltså Höllviken som hade vunnit två raka. För att vara säker på avancemang så behövde man vinna med två mål, något man inte lyckades med utan förlorade med 3-2. Trots det så kunde man ta andraplatsen i gruppen då Hammarby slog Storvreta och inbördes målskillnad gav laget en kvartsfinalplats.

Vi är återigen ganska ineffektiva och har svårt att få spelet att klaffa stundtals. Samtidigt gör deras målvakt en rad helt otroliga räddningar som är avgörande för resultatet. Trots förlust var det skönt att höra att vi var klara för kvartsfinal.

I kvartsfinalen skulle man möta storfavoriten RIG, en repris på fjolårets kvartsfinal där man förlorade.

Det var väldigt taggat inför matchen mot RIG. Många kände att vi hade en revansch att utkräva från mötet förra året.

Revansch blev det inte utan man förlorade istället med 9-3 till sist efter en ganska tuff start där man aldrig kom tillbaka.

Vi kommer inte upp i nivå och bjuder de på alldeles för mycket lägen. Man har inte råd med det när man möter såpass bra lag.

Därmed väntade placeringsmatch för att antingen sluta på en femte eller sjundeplats.

Det är tufft, det är inte de matcherna man är där för att spela men när man väl kliver innanför sargen vill man alltid vinna.

Man såg ut att nypa femteplatsen mot Farsta, men med sex sekunder kvar får Farsta ett tveksamt frislag som man förvaltar och kvitterar. I sudden chansade Lerum och plockade målvakt och det blev istället Farsta som kunde peta in en boll i tom kasse. Vad tycker då Flodmar om turneringen i helhet?

Svårt att analysera turneringen i sin helhet såhär tätt inpå, men överlag så kommer vi inte upp i den nivån vi kan spela på och det blir väldigt tydligt att alla lagen som är på festen är bra då vi blir straffade betydligt hårdare nu än i grundserien.

Någon du vill lyfta efter turneringen?

Vigge känns som ett ganska självklart val just nu. Han har spelat sin sista match i Fbc-tröjan för den här gången och det kommer kännas speciellt att inte ha honom bredvid sig i omklädningsrummet nästa säsong.