Tack Lina och lycka till!

489

Vi kan nu meddela att Lina Engström lämnar FBC Lerum. Lina har FBC Lerum som moderklubb där hon gått hela vägen från Bagheera till vårt A-lag.

Säsongen 20/21 gjorde Lina debut i A-laget men det blev endast fem spelade seriematcher pga pandemin. Under de två efterföljande säsongerna har Lina tagit stora kliv och varit en tongivande spelare med sin fantastiska inställning till fysisk träning, det hårda arbetet utan boll och en stadig poängproduktion. Ledaregenskaperna har blivit allt tydligare där lagkaptensuppdraget i slutändan blev en självklarhet. Under sin tid med A-laget fick Lina säsongen 2021/2022 uppleva ett allsvenskt kvalspel och kort därefter vann hon med JAS-laget en femte plats på innebandyfesten. 

Lina: 

Det känns självklart tråkigt att lämna Lerum som är min moderklubb. Det var här allt börja, från barnsben till representationslaget. Jag vill passa på att säga hur enormt tacksam jag är för allt och alla i klubben. Allt från tränare, lagkamrater, supporters och alla bakom, från början till nu. 

Att fått dela gemenskapen tillsammans med publiken. Att få vara ledare på läger och träffa småttingar, och att fått dela glädjen med dem. Mina lagkamrater och tränare från barnsben, jas och damlag som funnits där. Det går inte att beskriva glädjen jag har av att få spela er, och att fått dela det med just er. 

Att få bära kaptens bindeln denna säsongen har jag gjort med stolthet, men jag lämnar nu över den. Det är nu dags för nya utmaningar och mål, samt att fylla på med ytterligare erfarenheter. Att ta nya steg i min utveckling, något som jag ser fram emot och som jag är redo att ge allt för. ❤️????

Mattias Flodén kommenterar: 

-Det har varit inspirerande och roligt att följa Linas utveckling från nyfiken junior till seniorspelare och ledargestalt. Hon är driven, träningsflitig och tävlingsinriktad. En spelare som lever för sin innebandy där vägen till utveckling har skett genom passion och defikerad träning. Den gångna säsongen utvecklades spelteknik, bolltrygghet och distansskyttet. Jag ser henne numera som en skicklig tvåvägscenter som kan stänga igen defensivt slott och styra anfallsspelet. Lina har också utvecklats till en ledargestalt och hittat sitt sätt att med kaptensbindeln på armen leda sin omgivning. Jag kommer självklart sakna Lina jättemycket men med intresse och stolthet skall jag följa hennes fortsatta innebandyresa. Jag vill avslutningsvis rikta ett stort tack till Lina för alla hennes insatser för FBC och önska lycka till. På återseende ❤️????