Tränarstab för Akademi Svart klar

516

Tränarstaben för föreningens viktiga utvecklingslag på damsidan är nu satt och det är med glädje som vi vill välkomna Bastian ”Basse” Zaar som huvudtränare och med sig har han ytterligare fyra personer.

Presentationsmötet av Basse och övriga ledare samlade nästan 40 spelare och det är en manifestation att FBC Lerum har så många spelare på den här nivån.

Akademi Svart är det namn som samlar den här träningsgruppen som kommer spela med lag i div 2, Pantamera Mörkröd och eventuellt även div 3. Det är första steget in i seniorverksamheten för våra akademitjejer och en plattform för spelare som huserar strax under vårt representationslag. Många av dessa spelare har en ambition att spela A-lagsspel och det är då viktigt att de får en miljö som ger dem verktygen för att ta det steget. Samtidigt är det viktigt att vi ger så många som möjligt som vill spela innebandy en plats i vår förening.

”Basse” kommer att få det övergripande ansvaret för spelargruppen som bildar träningsgruppen ”Akademi Svart” som ser otroligt intressant ut. FBC Lerums stora och välutbildade akademigrupp med tjejer födda 06 och 07 samt ett par 08-spelare flyttas upp i den grupp som tränarstaben med ”Basse”, Emelie Andersson, Erik Odhagen, Daniel Engström och Frida Schlyter Lomander kommer att leda fr o m 1 maj.

”Basse” är en hängiven innebandytränare som under senaste året varit en av tränarna i vårt JAS-lag. Trots sin ålder har Basse lång erfarenhet inom innebandy med spel i Floda, Pixbo och FBC Lerum och är faktiskt också en egen produkt som startade sin bana i Bagheera Innebandyskola. Basse har också genomfört NIU-utbildningen på Lerums Gymnasium och ses av damsektionens sportchef Mattias Flodén som ett stjärnskott på tränarhimlen. Det är viktigt för FBC Lerum att fostra egna produkter även som tränare vilket klubben har många exempel på inom både dam- och herrverksamheten.

Basse känner så här inför uppdraget:

”Inför säsongen är jag grymt taggad och ser stor potential i spelarna och deras utveckling. Tillsammans med en grym ledarstab tror jag att vi kommer skapa en grym plats för utveckling och förbättring både för de yngre samt äldre spelarna. Med ett fokus på rutin och disciplin hoppas vi kunna ta en plats högt upp i serien.”

Emelie Andersson är den tränare som blir kvar från denna säsongs ledarstab i div 2-laget. Emelie är en viktig pusselbit i staben, bl a som tidigare målvakt där hon kan ge våra målvakter all den uppmärksamhet och utveckling de ska ha och behöver få plus att hon känner denna säsongs spelare i div 2. Erik, Daniel och Frida blir viktiga ledare för att brygga över från akademispel till seniorspel för 06-08-tjejerna och ryggrad för de som redan spelat i vårt div 2. 

Mattias Flodén säger så här om det nya ledarbygget:

”Efter ett intensivt arbete kan vi med stolthet presentera en bredd och kompetent ledarstab som med sin kompetens täcker behoven för att utveckla innebandyspelaren, atleten och människan. Jag har ett stort förtroende för denna stab med Basse i spetsen. Basse är en strukturerad och kommunikativ person och han har den sällsynta erfarenheten av elitidrott och elitidrottsutbildning vilket är perfekt för denna spelartrupp. Att Basse och jag känner varandra från tiden på NIU borgar för god kommunikation och ett tätt samarbete. Jag känner också tillfredsställelse över att organisationen i damsektionen tar nya kliv genom tillsättningen av Daniel Engström i rollen som övergripande ansvarig för Akademi Svart. Denna roll blir en viktig del i vår spelarutveckling där tränarna står för den sportsliga utvecklingen på golvet och Daniel ansvarar för admin, samtal, kommunikation samt att hitta rätt tajming i tränings- och tävlingsbelastning. Daniel kommer också säkerställa en bra synergi mellan A-laget, Akademi Svart och träningsgrupperna under. Jag hade givetvis hoppats på en fortsättning med alla berörda ledare från denna säsong men förändringar är en del idrotten. Jag vill ta tillfället i akt att rikta ett stort tack till Emma, Anneli, Hasse, Tova, Fredrik och Stefano för allt engagemang och dedikerat arbete.

Även klubben vill uttrycka vårt stora tack för de härliga tränare som nu slutar sina tränaruppdrag för föreningen som i många fall har varit åratals engagemang – helt ovärderliga insatser som ideella föreningar bärs upp av.

TACK ALLIHOPA!