Upprop till näringslivet i Lerum och Västsverige

331

FBC Lerum vill uppmärksamma behovet av en gemensam kraftsamling från FBC Lerum själva och sponsorer/näringslivet för att kunna fortsätta utveckla vår förening och sikta mot de nivåer som spelare, ledare, publik, sponsorer och inte minst våra kommuninvånare suktar efter.

Lerums kommun har under modern tid varit väldigt svältfödd med framgångar inom idrotten som gett det eko, uppmärksamhet och lokal stolthet som t ex Partille haft med Sävehof, Alingsås med Alingsås HK och liknande exempel i andra kommuner av samma storlek som Lerum. I Lerum har FBC Lerum varit ensamma inom lagbollsporterna att vara representerade på så hög nivå som Allsvenskan, innebandyns näst högsta serie.

FBC Lerum är idag en allsvensk förening på herrsidan och div 1-förening på damsidan. Utöver det har vi en frodande barn- och ungdomsverksamhet som fyller på talangleden där vår akademiverksamhet ska vara våra spelares avstamp för framtida seniorspel.

Utmaningarna i dagens innebandy på vår nivå är många och de har inte blivit färre under pandemin och efterföljande ekonomiska djupdykning som så klart även drabbar en förening.

Samtidigt så ser vi otroligt positivt på framtiden som bl a kommer att innebära en tillspetsning av vårt seriesystem vilket är en stor anledning till den här artikeln och detta upprop.

Kommande säsong kommer att vara en ”kvalificeringssäsong” på både herr- och damsidan. Det innebär att FBC Lerum kommer att behöva placera sig bland de sex första i Allsvenskan Södra för att vara kvalificerade för den nya enda Allsvenskan säsongen 24/25 och på damsidan är det liknande förutsättningar.

För att kunna utmana och slåss om dessa placeringar – och kunna behålla våra lag i kommande ”superallsvenska” – så krävs mycket mer resurser och en än mer stark ekonomi. FBC Lerum har de senaste åren lyckats rekrytera från egna leden i stor grad men spetskompetens och elitrutin behöver tillföras samtidigt som träningsförutsättningarna måste förbättras rejält. Det innebär att spelarna behöver få än bättre förutsättningar för att kunna bedriva sin sport. Resorna kommer att bli längre vilket förutom resekostnader innebär mer tid för spelarna på bortaplan som påverkar deras arbeten.

Varför ska då FBC Lerum och omvärlden satsa på detta?

Ett elitlag på hemmaplan skapar attraktionskraft för mer publik, ger förebilder för våra ungdomar, ger dem möjlighet att stanna i kommunen för att spela seniorinnebandy, skapar mer värde för våra sponsorer och inte minst skapar stolthet och engagemang för våra kommuninvånare.

FBC Lerum uppmanar nu hela vår förening, alla våra fans, företag m fl att göra en kraftsamling och bidra till FBC Lerums fortsatta tillväxt och utveckling.

Vill du hänga med på denna satsning – kontakta då lomis@fbclerum.se eller 0730-279127 så presenterar vi de möjligheter vi kan erbjuda!