Vi tar ett snack med Tim Brithen

420

I fredags så presenterades ytterligare ett av säsongens nyförvärv till kommande A-lagstrupp för säsongen 23/24 – nämligen Tim Brithen som vi tog oss ett snack med.

Varmt välkommen igen Tim hur är känslan?

Tack så mycket, känslan är bara bra!

Brithén gör alltså en flytt på drygt tre timmar västerut och är för många som är förknippad med Lerum, en ny bekantskap.

Jag skulle säga att jag är en teknisk spelare med bra blick för spelet. Jag vände hem förra säsongen till min moderklubb Hovshaga AIF efter 2,5 år i Lagan IBK.

Dialogen och intresset har pågått under en viss tid och Brithén har hunnit bilda sig en uppfattning om föreningen i helhet.

Har fått intrycket av att Lerum är en seriös förening som vill framåt och att dom spelar en fartfylld rolig innebandy som jag tror kommer passa mig.

Du byter spel i division 1 mot spel i allsvenskan, hur ser du på serien som kommer?

Har faktiskt ganska dålig koll på allsvenskan numera eftersom jag inte lirade där förra säsongen. Men det jag kommer ihåg är att det var en tuff serie där egentligen alla kan slå alla.

Du har ju spelat allsvenskan tidigare, vad skiljer sig i spelet skulle du säga?

Den största skillnaden är helt klart tempot. Du får mycket mindre tid med bollen i allsvenskan jämfört med division 1.

Brithén har under senaste säsongerna haft ett relativt jämnt poängsnitt oavsett division och ser sig kunna fortsätta med det även i den röda tröjan.

Förhoppningsvis kommer jag att bidra med en del poäng!

Hur tror du topp fyra kan sluta?

Svårt. Jag skulle gissa på Lerum, Warberg, Fagerhult och Strängnäs.