Kasper Qvarfordt inför kommande säsong

398

I fredags så kunde FBC Lerum presentera dubbla nyförvärv till herrarna där en duo anslöt från Hovshaga. En av dem var Kasper Qvarfordt.

Varmt välkommen Kasper! Hur är känslan?

Tack så mycket! Det ska bli väldigt spännande att flytta till Göteborg och spela i Lerum. 

Sedan en tid tillbaka har samtalen pågått och nu till sist föll allting på plats och Qvarfordt är spänd på sin framtida omgivning.

Ja det har varit en liten process. Så blir det ju när ett ändå ganska stort beslut ska tas. Men till slut föll valet på Lerum då jag tycker att helhetsbilden med laget och min roll där i men också Göteborg som stad kändes väldigt spännande. Jag har ju mött Lerum ett antal gånger nu både under juniortiden och i allsvenskan. Min bild av Lerum är att det är ett ungt och spännande lag som gillar att spela en rolig och offensiv innebandy. Och där tycker jag att jag passar in bra. 

Trots att han är född 2000 och därmed är ung i sammanhangen, så har han trots det spel i både SSL och Allsvenskan på schemat i olika föreningar och är välmeriterad.

Ja det har blivit spel på lite olika nivåer sista åren. Först Vipers och ssl som ganska ung. Där fick man både träna och möta dom bästa i världen så det var både roligt och lärorikt. Sedan blev det väl 2,5 år i allsvenskan och Lagan. Där fick jag en större roll och kunde utvecklas som spelare. Både på och utanför planen. Det var väldigt roliga år i Lagan men sedan fick dom tyvärr dra sig ur allsvenskan och senare lägga ner helt. Då blev det istället HAIF förra året och div 1. En väldigt rolig säsong i ett roligt lag men jag känner själv att jag absolut inte fick ut det bästa av mig själv under säsongen. Så om jag ska vara ärlig ganska missnöjd med min egen prestation förra året. Så därför hoppas jag att jag kan komma tillbaka och göra en bättre säsong detta året. 

Förra året i Hovshaga nyttjades han som både back och forward i många matcher med ett stort förtroende sett till speltid och roll.

Ja det stämmer. Jag har börjat spela mer och mer forward när det har behövts i mina senaste säsonger. Jag är ursprungligen back som gillar att följa med i anfallen så det har varit lärorikt och roligt att få spela både forward och back under många matcher sista åren. Vart jag spelar nästa år får Anton bestämma. Jag spelar där han tror att det gynnar laget bäst. Är det back, forward eller både och, det får han bestämma. 

Vad tror du om seren och en potentiell topp 4? 

Jo men det är klart man har hyfsat bra koll på allsvenskan då jag spelade där för bara ett år sedan. Sen har det nog ändrats lite och några nya lag har tillkommit. Jag tror att Warberg och Fagerhult kommer topp fyra. Sen tror jag att det står mellan oss, Lund, Hovslätt och Strängnäs att ta de andra två platserna.