Förlust för damlaget i andra träningsmatchen

345

Det var allsvenskt motstånd även i div 1-lagets andra träningsmatch för säsongen – den här gången på hemmaplan i Rydsberg mot Lindås som slutade tvåa i Allsvenskan Södra förra året och även spelade SSL-kval. Det blev tyvärr förlust den här gången med 0-6 (0-3, 0-1, 0-2).

FBC Lerum startade matchen lite tveksamt och under den första perioden tog besluten alldeles för lång tid. Därefter acklimatiserade sig hemmalaget till tempot som Lindås drog upp och den andra perioden var lagets klart bästa med flera fina målchanser och en bättre defensiv.

Coach Mattias Flodén kommenterade såhär efter matchen:

”När vi använder oss av våra principer i spelet, drar ner på antalet bolltouch, visar mod och framåtanda så är vi bra. Sammantaget en värdefull match för oss att få. Den gav oss svar på vilka delar i spelet vi skall jobba vidare med och vad som redan är bra. Kedjan med Lova Löberg, Ebba Syrén och Emma Sandqvist var starka i den här matchen.

Nu ser vi fram emot en ny träningsvecka och helgens match i Skene mot Kustens IF från Halmstad.”