Tuff start i damettan

254

Seriepremiär hemma i borgen Rydsbergshallen och tippade toppkonkurrenten Landvetter på andra sidan. Tuff öppning och det blev tyvärr noll poäng när Landvetter vann med 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

Fullt tryck i hallen och premiär brukar innebära lite nerver men det såg man inte så mycket av. Det böljade fram och tillbaka i första perioden ända tills Landvetter fick spela i numerärt överläge då Freja Valinder dömdes ut 2 minuter för liggande spel när hon fälldes i anfallszon. Vassa Minni Björsander, som fram till dess stått med överdragskläder på, utnyttjade läget med sitt dragskott och det var 0-1 efter 8.56. När sedan FBC fick nästa powerplay fick man till kvittering när Elvira Palmers skott från slottet hittade in till 1-1 efter 19.19.

Landvetter fick till en smakstart i andra perioden när hemmalaget slarvade i uppspelsfasen och det var 1-2 efter bara 9 sekunder. Lerum hade svårt att få tryck i anfallszon mot ett aggressivt Landvetter som fick tag på FBC-spelarna i nästan varje närkamp.

När lagen kom ut inför tredje var det ändå bara en uddamålsledning och tämligen jämnt på plan. I tredje kändes dock Landvetter lite starkare och noggrannare och efter 6.21 ökade man också rättvist ledningen till 1-3 efter 6.21 och Lerums avslutsförsök var lite för ofta från svåra lägen. När Lerum fick sin andra tvåa för dagen var det återigen Minna Björsander som fick utrymme för sitt skott och 1-4 var ett faktum efter 12.02. FBC Lerum gjorde allt för att försöka komma ikapp men idag var Landvetter starkare och gick rättvist från Lerum med tre poäng.

Matchens lirarpris i Lerum gick till debuterande Emma Johansson som visade att här finns resurser för kommande matcher. Minne Björsander var juryns val i Landvetter.

Nu blir det upp på hästen igen direkt kommande lördag då man har Mölndal borta.

Matchstatistik