Säsongens första 3 poäng

372
Foto: Per Johansson

Efter förra helgens förlust så stod det viktiga poäng på spel under fredagen när herrarna skulle möta Fagerhult Habo på bortaplan. Ett lag som också förlorade sin premiär. 

För Lerums del så fanns det en hel del avbräck, men tre formationer mönstrades med Philip Tapper i målet. 

En period ett där lagen turades om att äga boll i längre sekvenser och där Tapper testades rejält vid flertalet omställningar. Istället gjorde Lerum både 0-1 och 0-2 via två skott utifrån. Det första styrdes in av Lucas Svensson och det andra gick direkt in från Kasper Qvarfordt. Fagerhult hittade dock en rättvis reducering innan periodens slut efter en retur framför målet. 

I inledningen av period två så bytte både lagen chanser, men i en sekvens där Fagerhult nog borde haft ett frislag, så kunde istället Joel Ekström förvalta ett friläge på bästa sätt. När Fagerhult sedan hade ett par bra anfall så kunde istället Adam Ryberg snappa upp en boll i slottet och välplacerat göra 1-4. Fagerhult reducerade till 2-4 i en klinisk omställning vilket också kändes klart rättvist sett till matchbilden där Tapper återigen visade upp ett par fina räddningar. En hel del kampsituationer genomsyrade perioden där domarna överlag släppte på bra. 

Period tre började på bästa sätt för Lerum när Tim Brithen snodde åt sig en boll och via  ett halvstudsande avtal fick upp bollen i nättaket. I bytet efter så satt den på nytt när Calle Björkdahl Carlsvärd mycket fint hittade fram till Wictor Lundstedt. Fagerhult hittade en reducering där en relativt solklar hög klubba styrde in en boll bakom Tapper. Lerum fick matchens första powerplay med sig och efter förra helgens mindre lovande insats så fanns det en del att önska. Bästa avslutet kom från Anton Svanberg, men en fin räddning av Johan Ringqvist i Fagerhults mål. Kort därefter kom Lerums första utvisning istället där Fagerhult lyckades klart bättre och hittade en reducering i slutskedet. Trots ett par minuter med bra tryck från Fagerhult när man plockade målvakt, så kunde ett uppoffrande spel tillsammans med en briljant Philip Tapper hålla ut och säkra tre viktiga poäng. 

Tim Sandblom om matchen:

En skön lagseger! Efter premiären gick vi ner i gruvan och studerade detaljer. Vi följer gameplan och det är kul med 6 olika målskyttar! Men nu är det bara att gå ner i gruvan igen och satsa på de hårda jobbet inför tuff match nästa helg.

Huvudtränare Anton Olofsson:

Skönt att vinna en svår bortamatch på förhand och studsa tillbaka efter premiären där jag tycker vi ger bort 3 poäng. Tapper är riktigt bra i kassen matchen igenom, Sandblom kapten för dagen är riktigt bra över 60 minuter och förlorar inte många närkamper. Kul att Lundstest fick hänga dit sin första kasse för oss också.

Nästa helg väntar en ny tuff match när Strängnäs kommer på besök i arenan. Välkomna på lördag, 14.00!