Säsongens tuffaste bortamatch

231

Vårt dam-JAS-lag hade på lördagseftermiddagen en utmaning värd namnet när man mötte storfavoriten Pixbo i SSL-arenan Wallenstam Arena. Lerum hängde med en period i matchen men efter en händelse vid starten av andra perioden gavs Pixbo ett onödigt powerplay som gav dem ledning som de sedan befäste och ökade till 7-1.

FBC ställde upp i matchen med många spelare som gjorde sin JAS-premiär men som man gjorde det. Det uttalade defensiva taktiken följdes till punkt och pricka och efter en period var det 1-1! Visst hade Pixbo ett stort övertag i bollinnehav men det var planerat och de skott och möjligheter man skapade stod Alva Lindqvist i vägen för. Det blev ändå 1-0 för Pixbo men de för dagen svartklädda fortsatte den inslagna vägen och taktiken och i 13e minuten stod FBC för en jättefin spelvändning och kontring som gav debuterande Ebba Englid friläge som hon kallt utnyttjade och satte 1–1 i krysset. Det resultatet höll sig perioden ut och ett Lerum med en boost av självförtroende gick till pausvila.

En för lång pausvila skulle det visa sig. Sekretariatet sätter pausklockan på 10 minuter och de utnyttjade bortalaget i omklädningsrummet men väl tillbaka på plan visade det sig att det bara var fem minuters vila och en utvisning för fördröjande av spel delades ut. En klart olycklig start på andra perioden som ledarna tar på sig men det fanns ju en viss frustration att sekretariatet lägger in fel paustid. Pixbo tog vara på sitt powerplay efter 1.30 men i tredje minuten fick FBC numerärt överläge som tyvärr blev tvärtomeffekt på. Pixbo tar bollen och får lite väl oattackerat springa mot målet och gör 3-1. Olycklig start som sagt men FBC biter ihop och gör resten av perioden enligt plan.

I sista perioden tryter orken lite hos FBC och man får en skada på en back som stökar till det i lagdelarna något och man orkar inte riktigt hålla ihop boxen lika bra som i de två första perioderna och Pixbo får utdelning på sin höga press med tre spelare.

Men summerat gör ändå Lerum en klart stark insats med tanke på förutsättningarna och ska ha all heder för sin insats.