Huvudtränare Olofsson inför Lillån borta

310
Foto: Christoffer Sturesson

Fjärde matchen i den södra allsvenskan ska spelas under helgen, denna gången borta mot Lillån som numera befäst sig allt mer som stadens etta i Örebro. 

Förra helgen blev det en förlust mot Strängnäs hemma för våra herrar. En match som slutade 3-6, där resultatet kanske känns ”smickrande” mot ett förväntat topplag, men där insatsen hade mycket att önska.

Jag vet inte om siffrorna är smickrande sätt till hur många klara målchanser vi bränner men sättet vi uppträder på är totalt uruselt och det är väl det som är surast, jag tycker vi ska slå både Lund och Strängnäs hemma men vi ger bort båda matcherna och rycker på axlarna i princip, säger tränare Olofsson. 

Det är fortsatt tidigt i serien och svårt att dra för stora växlar åt något av hållen. Något som Olofsson håller med om, just om det är några lag som redan nu ”sticker ut” i sina prestationer.

Nej det tycker jag inte för egen del, ganska väntad start på serien med många jämna matcher. Jag tror många överskattar ”topplagen” och underskattar ”bottenlagen” rent generellt.

Lillån borta, tankar inför? 

För oss kanske den svåraste bortamatchen på förhand om inte Hovslätt borta kanske är värre men helt klart en tuff bortamatch mot ett mycket bra lag. Vi kommer behöva göra vår bästa prestation på mycket länge för att få med oss några poäng hem från Örebro men vi åker också dit med den ambitionen om att just göra det och plocka med oss 3 poäng hem också.

Matcherna mot Lillån har de senaste åren varit genomgående jämna och tighta, där lagen turats om att dela på poäng. En insats  av hög kvalitet kommer krävas, vilket Olofsson stämmer in på.

Att samtliga spelare som står i skorna på banan är mer närvarande än att just stå i skorna, att vi är påkopplade från start och att vi orkar tävla och vara konstant påkopplade över tre perioder. 

Det finns ju en fortsatt stark offensiv kraft, även om det inte lossnat fullt kanske. Vem tror du kan få lite islossning imorgon?

Joel behöver komma igång och börja producera poäng för oss och på lördag är ett ypperligt tillfälle för det. William var tillbaka mot Strängnäs och gjorde mål direkt så jag hoppas på mer utav den varan från hans klubba imorgon