Seger i förlängning

289
Foto: Christoffer Sturesson

Säsongens fjärde match var en bortamatch för vårt herrlag, denna gången mot erkänt tuffa Lillån. 

Efter insatsen mot Strängnäs som lämnade en del att önska enligt tränare Olofsson, var man i stort behov av tre poäng, men framförallt en bra prestation. Philip Tapper fick på nytt chansen i målet, där Lerum i övrigt mönstrade tre kedjor framåt och två backpar. På skadelistan fanns bland annat Tim Sandblom och Oscar Eriksson Elfsberg, två tunga avbräck på backplats. 

Lerum fick en smakstart när William Ljungqvist helt fri kunde rulla in 0-1 i första bytet.Lillån ägde en del boll, men i en snabb kontring kunde Adrian Söderberg göra 0-2 med ett fint placerat avslut. Lillån kunde reducera i en snabb omställning, innan Lerum fick matchens första powerplay. En spelform som varit svag, men där man inte behövde särskilt lång tid innan Wictor Lundstedt gjorde 1-3 med ett lågt skott på förstastolpen. Lerum var inte nöjda där utan i nästa byte ringde det igen när Anton Svanberg på egen hand gjorde 1-4. Lillån ville inte vara sämre utan kunde på nytt reducera snabbt efter ett fint diagonalspel. Calle Björkdahl Carlsvärd fyllde på med 2-5 efter fint eget intiativ. 2-5 blev periodens slutställning. 

Andraperioden blev något mer avvaktande, även om Lillån fortsatt ägde en del boll. 2-6 kom halvvägs in i perioden när William Ljungqvist kunde hitta en volleypassning till Joel Ekström som han styrde in. Lillån reducerade på nytt efter en tilltrasslad situation där bollen tillslut kom fram till Tim Norstedt. Lillån kunde sedan göra både 4-6 och även 5-6 och hade tagit över matchen i relativt stor utsträckning. Inte helt oväntat kom även 6-6 innan periodens slut, vilket just då var rättvist sett till 40 minuter innebandy. 

Period tre inleddes med att Lillån fortsatt hade mycket boll, men matchbilden klart jämnare. Lillån skulle få en utvisning med sig när Adrian Söderberg fick sitta av två minutter. Förtjänstfullt försvarsspel och en rejäl miss av Lillån gjorde matchen forfarande jämn. Lillån skulle dock kort efter göra 7-6 med drygt 1,5 minut kvar och då såg Lillån ut att gå mot tre tunga poäng. Sista ordet var dock inte sagt då Lerum i spel 6 mot 5, kunde kvittera via Anton Svanberg efter att Joel Ekström lyckats hitta igenom. 

Sudden väntade och där skulle Lerum få chansen i powerplay igen. Efter nästan två minuter av ett par halvchanser, så skulle till sist Kasper Qvarfordt hitta en lucka i boxen och smälla upp den i det vänstra krysset och säkra en oerhört viktig bonuspoäng för Lerum i kampen om att hålla sig kvar i allsvenskan denna tuffa säsong. 

Tränare Anton Olofsson om matchen:

Skönt att få med sig 2 poäng hem efter en ganska märklig match. Beröm till våra ledande spelare att fixa bonuspoängen.

Nästa helg vankas det derby på hemmaplan när Partille kommer på besök. Välkomna att sluta upp och stötta laget till nya poäng!