Matchens profil – Hanna Järdhage

127

Efter 8-4 seger i arenan mot Lindås IBF i lördags klättrade damlaget ytterligare ett par placeringar i serien. Till helgen är det dags för ytterligare en hemmamatch i Lerums Arena när Burås IK kommer på besök – lördag kl 17 startar matchen.

Vi har pratat med högerbacken och tillika nyförvärvet Hanna Järdhage om segern mot Lindås, hur hennes första tid har varit i FBC Lerum samt tankar om motståndet som väntar.

Du är ny i FBC Lerum efter många år i moderklubben IK Zenith samt en säsong med tidigare allsvenska laget IBK Göteborg. Vi är nyfikna på att höra vilken bild du har fått av föreningen samt hur tiden med laget har varit?

Jag har fått en jättebra bild av föreningen, det känns som en genuin klubb som bryr sig om sina spelare och ledare. Absolut roligast med klubben är den goa sammanhållningen mellan alla olika lag och åldrar, samt supportrar! 

Tiden med laget har varit jätterolig, vi har lärt känna varandra både på plan och vid sidan. Det är verkligen ett lag med många talanger och ett stort hjärta.

Efter en svajig första period mot Lindås vände ni på steken och även det om spelmässigt var en relativt jämn match så tog ni i slutändan en klar seger sett till slutresultatet. Hur summerar du er insats?

Det kändes som att vi hade lite premiärnerver då det var första matchen i arenan. Men jag tycker att vi landar i det och avslutar stark precis så som vi vet att vi kan spela. Kul att få göra lite snygga spelmål och få tre goa poäng! 

Hur har veckans träningar varit? Vad har ni lagt extra fokus på?

Det har varit bra tempo och fokus, vi har lagt lite extra energi på det fysiska spelet och direkt skott. 

Hemmamatch igen i arenan och denna gång är det Burås IK som hit. Dina tankar om motståndet och vad som blir viktigt för er?

Burås har alltid varit lite oförutsedda men det blir en match med mycket fysiskt spel skulle jag tro. Om vi håller högt bolltempo och gör det som vi är bra på så skall det inte vara några problem! Kul med ännu en hemmamatch!