Hett JAS derby nu på fredag

258
Foto: Christoffer Sturesson

På fredag så väntar en av årets höjdpunkter för JAS-laget, nämligen derbyt hemma i Rydsbergshallen mot Floda. 

Laget har hittills spelat två matcher och förra helgen blev det vinst borta mot Kärra. Andreas Franzén var nöjd med matchen sett över 60 minuter.

En bra match från våran sida där vi var bättre än Kärra i första och tredje perioden. Kärra hade lite momentum sista 10 i andra där de tryckte på och vi inte gjorde jobbet, var oförtjänt att vi gick segrande 2-1 ur den perioden. Men i det stora hela var det våran match. 

Med bara en vecka emellan och ganska skralt om träningstid för just JAS-laget, men han är ändå nöjd med utfallet hittills.

Tycker ändå att vi fått träff på mycket av det vi pratat om på det få träningstillfällen vi har haft, killarna tillhör ju antingen div 2, a-lag eller HJ och vi har en röd tråd genom herrsektionen, så de får ju mycket från de övriga träningarna. 

Nu är det alltså Floda på schemat, som har börjat starkt med två segrar.

Ska bli riktigt kul med ett derby i Rydsberg. Har inte sett Floda sen vi mötte dom i JAS med 03orna, men vad jag förstår har dom något på gång med bra 06or och 07or. 

Det klassiska snacket om ”storebror” och ”lillebror” figurerar alltid, men förra året tog sig tex Floda till Innebsndyfesten i USM-klassen, ett gäng som nu är med och leder denna truppen.

Floda leder ju serien efter två omgångar och som du säger, gick till festen förra året, vilket vi inte gjorde i USM, plus att dom har värvat lite. Så givetvis ser jag på dom med stor respekt. Lillebror och storebror- snacket för mig personligen dog väl ut för 7-8 år sedan, har ju inprincip inte varit på samma nivå sen dess. 

Lapp på luckan lär det bli – för de som kommer dit, vad tror du det blir för matchbild som de får se? 

Ett hett derby med mycket närkamper och gliringar, samt bra innebandy med hög fart och intensitet.