HJ-JAS är fortsatt obesegrade efter sent avgörande

189
Foto: Per Johansson

Vårt HJ-JAS fortsätter sin resultatmässigt starka inledningen och under fredagen blev det tre poäng på bortaplan.

På agendan stod Zenith, ett lag som leds av sina duktiga 06:er, men haft tuffare med poängen under inledningen. – Hade ingen riktigt koll på dem innan matchen utan visste bara att dem hade torskat med udda målet i sina tidigare matcher och låg sist i tabellen, säger Alvin Johansson till hemsidan.

Hemmalaget Zenith började med att ta ledningen direkt och även om Lerum hade en del boll, så stod sig 1-0 perioden ut.
– Första perioden är vi inte riktigt på topp och vi spelar inte heller riktigt så som vi vill. När vi väl fick upp bollen i sista tredje delen var vi inte noggranna och tappade bollen lite för enkelt.

Period två blev inte särskilt bättre, varken sett till resultat eller matchbild. Zenith skapade mycket lägen och med ställningen 2-1, fanns det lite att göra inför period tre.
– Vi ändrande om lite i femmorna och vi pratade om att spela bort deras press enklare och få upp bollen via kanterna och även ta mer avslut.

Period tre öppnade upp sig och när Johansson själv gjorde 3-4 i powerplay såg det bra ut. Zenith kvitterade dock, men Johansson var inte nöjd där utan kunde med sex (!) sekunder kvar, trycka dit en ny kanon som därmed säkrade tre poäng till sist.
– Tycker att vi rullar bollen bättre än vad dem gör och värderar även lägena bättre än vad dem gör. Sen så har vi Joel i målet som håller tätt bakåt och räddar oss många gånger om.

En del poäng inspelade, men vad tycker du ni behöver jobba med framöver?
– Jag tycker att vi måste börja vara noggranna i början av matcher och även minska misstagen runt mitten på planen. Sen måste vi börja sätta försvaret lite bättre och även bli mer noggranna i sista tredjedelen. Sen kan vi gärna börja ta mer avslut också.

Nästa match för HJ-JAS spelas först tisdag 7 november när man gästas av IBK Kungälv i Rydsbergshallen, matchstart kl 19.45. Varmt välkomna då!