Förlust för DamJAS i Ale

89

Vårt damallsvenska juniorlag fick tyvärr se sig besegrade på fredagskvällen när Ale/Kärra vann med uddamålet 2-1.

Det var en målsnål tillställning där de tre målen gjordes precis i början av matchen och i slutminuterna. FBC fick en drömstart efter 32 sekunder när Elvira Palmer klev in i slottet och fick in ett dragskott som nog gick via en försvarare och in. Ale/Kärra stötte högt upp på Lerums försvar men man lyckades hantera pressen bra och spela sig fint ut ur situationerna. Men i femte minuten studsade bollen lite fel och en Aleforward kunde norpa bollen och runda Alva Lindqvist i målet till 1-1.

Lerum försökte spela sig till rätt lägen men hade något svårt under hela matchen att hantera bollen på den ovana golvytan. Det spel man visat upp i tidigare matcher gick inte att genomföra på samma sätt. Matchen var ändå jämn men Ale/Kärra var svåra att komma igenom och de var vassa på att utnyttja tillfällen som uppstod.

Andra perioden blev mållös och snål överhuvudtaget på målchanser åt bägge hållen.

I tredje perioden lyfte sig Lerum något och fick skapat fler chanser men Ale/Kärra hade ett antal giftiga möjligheter också där Alva i mål fick briljera. Det såg ut att bli oavgjort resultat men med bara drygt 4 minuter kvar studsade bollen ut till en Ale/Kärra spelare från sargen och hon drog iväg ett överraskande skott som hittade in till 2-1, tid 15.26. Lerum försökte genom att ta ut målvakten men kom aldrig till ett målgivande avslut.

Nu får man studsa tillbaka och ta sig an en tuff motståndare, Lindås IBF, på söndag hemma i Rydsberg.