Seger i förlängning ger fortsatt häng på toppen

156

Vårt divison 2-lag var på jakt efter tre nya poäng i lördagens match mot Älvstranden, för att fortsatt haka på lagen i toppen som går stark. Älvstranden med en tuff öppning av årets säsong, men med en hel del rutin vilket skulle visa sig under matchens gång.

För Lerums del så var det ett rejält manfall där man saknade både Kasper Landström och Joel Andersson i målet, vilket ledde till att Alvin Söderberg fick debutera från start i division 2. Tiger Forsberg och Oliver Sandgren var iväg med A-laget och i övrigt saknades Nico Sigström, Oliver Tapper, Theo Samuelsson och Neo Johansson. Årets bredare trupp såg dock till att man kunde mönstra 12 utespelare och därmed fortsatt behålla hög kvalité.

Älvstranden började dock bäst och kunde göra 1-0 och såg till att dra isär Lerums lag ordentligt flertalet gånger om, vilket öppnade en hel del ytor. Söderberg i målet fick bekänna färg direkt, men där även Lerum skapade en del chanser. Kvitteringen kom via Lowe Ljungqvist som från nära håll stötte in 1-1, assisterad av Felix Persson. Oscar Ahlsen, kapten för dagen, gjorde 1-2 innan Älvstranden kvitterade innan periodens slut. En period där Älvstranden fick bra träff rent taktiskt, även om Lerum hade en del boll.

Älvstranden kunde fortsätta på inslaget med att straffa Lerum och Björn Lindqvist fick en hel del ytor och kunde visa upp hög klass på spelet med klubba och boll. Oscar Ahlsen kunde dock reducera och när kedjan med just Sederström-Wilsund-Ahlsen-Kårehed och Kullendal fick tryck så skapade man mycket lägen där Älvstrandens Rasmus Lindh Almer i målet storspelade flera gånger om. Målen kom dock och Simon Kårehed kunde både kvittera och göra 4-5 där Emil Kullendal stod för sin tredje samt fjärde assist och var sylvass offensivt. Ledningen stod sig perioden ut.

Efter ett paussnack så kom Älvstranden ut direkt och gjorde 5-5 och Lerum såg något paralyserade ut i flertalet situationer. Inte heller spelet i powerplay fick man igång och istället kunde Älvstranden göra 6-5 och skapa ordentlig stämning inför slutet. Kårehed var dock inte nöjd än och kunde kvittera med ett fint avslut och matchen gick till förlängning.

Väl där valde Lerum ganska kort in att plocka målvakt för att försöka knipa extrapoängen och det slog väl ut. Efter ett par försök så skulle Ahlsen få ett skottläge från vänsterkanten och där hitta bortre krysset med ett fint avslut som säkrade en viktig bonuspoäng. Poängen gör att man kliver upp på tio poäng och därmed en femteplacering i serien och fortsatt häng på de två lagen i toppen.

Kaptenen och tremålsskytten Oscar Ahlsen säger följande:
Matchen mot Älvstranden speglar våra tidigare matcher väldigt väl. En halvdan start med mycket lägen både framåt och bakåt. Vi har svårt med tyngden i div 2 pågrund av vår unga ålder men samtidigt så vet vi att vi kan spela bättre innebandy än de flesta lagen i serien. Jag tycker vi ska vara nöjda med två poäng i lördags även om jag vet att vi vinner den matchen på en bättre dag.

Nästa helg väntar Göteborg på hemmaplan, en rejäl utmaning då Göteborg värvat starkt och ses som en av årets toppkandidater. Välkomna till Rydsbergshallen vid 20.00!