Succé för första Västcupen

247
Fotograf: Patrik Nyman

Det har ju inte undgått någon i FBC Lerum att vi senaste året haft en fantastisk ny verksamhet i parainnebandylaget Team Unik. I lördags samarrangerade FBC Lerum och Västsvenska Innebandyförbundet den första upplagan av Västcupen som kommer att spelas denna säsong på 5-6 olika ställen i västsverige. Under hela dagen spreds en härlig glädje och energi i Lerums Arena när de ca 10 lagen spelade på två planer.

Det pågår en process i svensk idrott där de olika specialidrottsförbunden, t ex innebandy, förväntas ta över det som Parasportförbundet hanterar för varje sport. Det är en pågående inkluderingsprocess där FBC Lerum tillsammans med Västsvenska Innebandyförbundet varit på ett antal konferenser under 2023 för att sätta ramarna på hur man kan utveckla parainnebandyn och skapa tillväxt med flera lag, i flera föreningar på fler orter. Drivande i den här processen har FBC Lerums Magnus T Carlsson och Emelie Lind varit tillsammans med Västsvenskas Ulf Widell och Alexandra Roholt.

Man fattade tidigare i år ett historiskt beslut om att starta parainnebandycuper säsongen 23-24 under samlingsnamnet Västcupen!
Tillsammans med Västsvenska Innebandyförbundet, Hallands Innebandyförbund, Pixbo Wallenstam & FBC Lerum har man nu satt preliminära datum och spelplatser för hela säsongen.

FBC Lerum och vårt lag Team Unik blev alltså först ut att arrangera en av turneringarna i Lerums Arena. Anmälda lag delades in i olika nivåer och spelade på en fullstor plan 40×20, och en något mindre plan för att kunna använda halva läktaren i Lerums Arena.

Deltagande lag var Grunden Bois, Änglarna Vänersborg, FUB Borås, Falköping, Oddevold och självklart även FBC Lerum Team Unik. Västsvenska Innebandyförbundets Ulf Widell passade också på att gratulera Grunden Bois, som fyllt 20 år, med blommor och en minnesgåva.

Magnus T Carlsson kommenterade efter cupen:

Om det blev det bra? Jomen, att vara först ut har sin utmaningar, men vi känner oss väldigt nöjda – och nu kan det bara bli bättre på nästa cup i Mölnlycke. Vårt egna gäng Team Unik var kanske lite tagna av stundens allvar och kändes inte igen men det fick ändå spela ett antal roliga matcher.