Förlust efter en jämn match mot serieledarna

278
Foto: Per Johansson

Lerum skulle under lördagen ställas mot serieledaren Hovslätt, Jönköpingslaget med sex inledande segrar.

För Lerums del så kom man från tre poäng mot Fristad förra helgen, men där man skulle behöva upp i nivå ytterligare för att ta poäng mot Hovslätt. Fortsatt saknades Oscar Eriksson Elfsberg, Felix Eriksson och Robin Pagoldh, men även Adrian Söderberg och Tim Brithen. Tillbaka från skada var dock Jesper Hallqvist och Adam Ryberg, där även Gustav Ringhagen fick starta i målet. Ringhagen som tillhör Pixbos SSL-trupp, men som via en dubbellicens kan få chansen till speltid.

Lerum började fint och hade två-tre klart farliga chanser redan under första bytena, där även Hovslätt hade ett par skott utifrån. Tillslut skulle Hovslätt ta ledningen med 0-1, något som kändes ganska orättvist sett till matchbild. En snabb omställning skulle avslutas av Teddy Hultberg halvvägs in i perioden. Målet jämnade ut matchbilden något, men Lucas Svensson var en stolpträff från att kvittera. Istället kom målet i bytet efter när Adam Ryberg mycket fint jobbade fram bollen till Jesper Hallqvist som kvitterade. 1-1 stod sig perioden ut, en period som Lerum vann på poäng. Period två hann knappt börja innan Hovslätt drog på sig matchens första utvisning. Lerum med ett par avslut, men ingen av farliga sort och Hovslätt kunde hålla tätt utan större problem. Lerum tog ledningen med 2-1 lite senare när man vann boll högt och Lukas Nodby gjorde sitt första allsvenska mål. I samma sekvens fick Lerum en utvisning efter lite gruff i samband med målet, där Hovslätt konstig nog klarade sig. Trots bra boxplay så skulle Wille Knuthas pricka krysset med bara sekunder kvar och kvittera. Hovslätt kunde även göra 2-3 efter en fin anfallssekvens som avslutades på borte stolpen. Jesper Hallqvist skulle mycket snyggt göra sitt andra mål och kvittera innan Lerum tog ledningen efter ett nytt fint anfall som Anton Svanberg avslutade på borte stolpen. Hallqvist var en stolpträff från att göra hattrick, men där istället Hovslätt gjorde 4-4.

Period tre hann knappt börja innan Hovslätt tog ledningen med 4-5, där Lerum slarvat i sekvensen innan. Minuterna tickade på, men en ny kvittering skulle komma när Calle Björkdahl Carlsvärd mycket elegant flippade fram en boll som Joel Ekström kunde styra in. Glädjen varade inte länge då Wille Knuthas bara minuten senare bombade in 5-6 på egen hand. De farliga chanserna avtog något åt båda håll och med drygt tre minuter kvar tog Lerum ut målvakten i ett sista försök. Det tog inte lång tid innan Hovslätt kunde slå iväg en längre boll som letade sig in i den tomma målburen. Även 5-8 kom till sist och Hovslätt kunde därmed ta sin sjunde raka seger och fortsatt toppa tabellen.

Nu väntar en veckas uppehåll för Lerum innan man beger sig söderut för att försöka ta tre poäng mot Höllviken på bortaplan. Nästa hemmamatch spelas först 2 december när FBC Kalmarsund Ungdom gästar Lerums Arena.