Damlaget tillbaka på vinnarspåret

165
Gruppbild efter helgens seger

Efter den undermåliga insatsen mot Zenith förra helgen var en reaktion nödvändig för att kunna haka på i tabelltoppen. En riktigt lurig bortamatch väntade i form av nykomlingen Almås IBF som vållat flera topplag problem.

FBC Lerum tog tag i taktpinnen från start, drev upp tempot och tog bollen mot mål. Ett tidigt ledningsmål signerat Ella Westerberg följdes upp av Hanna Järdhages första i seriespelet. Även om Almås var farliga i sina omställningar så var ledningen efter 20 spelade minuter helt välförtjänt.

Den andra perioden var i mångt och mycket lik den första. FBC fortsatte att driva spelet mot Almås målbur och hemmalaget stack upp omställningar. När Leo Vogt utökade ledningen till 0-3 och en powerplay möjlighet några minuter senare att göra ett fjärde mål såg Lerum ut att koppla grepp om matchen. Men pp-uppställningen fick inte alls till det vilket påverkade energinivån i efterföljande byten. Hemmalaget reducerade och tog över matchbilden. Men ett välbehövligt och psykologiskt viktigt mål av lagkapten Annie Dristig med ynka sju sekunder kvar av perioden vände tillbaka momentumet.

I den tredje perioden fortsatte FBC med fart framåt och tog kommandot över matchen igen. Nelly Larsson prickade in två härliga mål från sin vänsterkant vilket satte punkt för kampen om tre poäng. Emma Johansson avslutade målgörandet när hon i slutet av matchen, längs med högerkanten, kombinerade sig fram med hjälp av Ella Westerberg. 

Huvudtränare Mattias Flodén kommenterar:
– Efter debaclet mot Zenith så har tjejerna verkligen tagit ansvar. Hela träningsveckan har präglats av revanschlust och framåtanda. Att vi stänger veckan med en storseger mot ett Almås som mönstrar sin starkaste laguppställning hittills var ett rejält styrkebesked. Gillar vår intensitet i presspelet, att vi allt som oftast tog bollen framåt och sökte spelare i rörelse. Det skapade energi och hotfullhet i anfallsspelet. Ingen slump att fyra av våra sju mål gjordes av backar. Det är så vi vill agera och skapa numerära överlägen. Försvarsmässigt agerade vi synkat och jobbade tillsammans. Sarah Flodmar i målet var oerhört stabil. En stark seger som vi bygger vidare på.