Säsongens bästa Dam-JAS-insats

136
Tvåmålsskytten Stina Persson Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerums Dam-JAS-lag åkte på måndagskvällen till en mycket sen match i Lindås Waves Arena där Lindås IBK (det andra av två Lindåslag i serien) tog emot. Det blev en fantastisk start på veckan och stabil seger med 6-0 mot tabelltrean.

FBC hade två viktiga spelare tillbaka efter skador, Stina Persson och Ebba Syrén, som visade vägen med sin spellust och briljans. Måndagskväll är inte den lättaste dagen att tända till på men trots matchstart 20.30 så var det ett peppat FBC som kunde gå hela matchen på tre femmor och alla utespelare i medföljande trupp fick speltid.

Redan i 3:e minuten kunde comebackande lagkapten Stina göra 0-1 i öppen bur efter smart framspelning av Ebba Samuelsson. Alla tre femmor gjorde ett mycket starkt jobb med hög forechecking som störde Lindås. 0-2 fick man gratis efter ett självmål och strax därefter fick Lerum också straffslag. Modiga, 14-åriga Hedda försökte göra en zorro men målvakten räddade men imponerande av denna talang att våga ta ansvaret.

Lerum fick strax därefter även ett powerplay som genomfördes riktigt bra men tyvärr inget mål. Det blev det istället i 16:e minuten då den FBC-dominerande publiken fick se en kopia av första målet när Elvira Palmer serverades en kalaspass av Ebba Syrén.

Härlig energi i periodpausen inför andra och direktiven var att bara trumma på. Lindås spelade mycket fysiskt men FBC-tjejerna stod emot bra och visade framförallt mod att gå in och försöka vara först och vinna varje duell. Ebba Syrén fick göra sitt första JAS-mål för säsongen när Elvira Palmer bjöd tillbaka, 0-4 och tiden var bara 4.30. Perioden blev sen mållös med ett powerplay och ett boxplay en minut i slutet av perioden innan Lindås i slutsekunden drog på sig en tvåa.

Tredje perioden började med fyra mot fyra spel som hanterades snyggt och Lerum kontrollerade händelserna bra mot ett inte alls oävet Lindås. Nytt boxplay när kapten Persson fick sona två minuter men även detta PP höll Alva i mål nollan. Lindås hade lite mer chanser i sista perioden men Alva Lindqvist var mycket säker i mål.

Lerum defilerade in till slutsignalen med två ytterligare mål. Ebba Syrén gjorde sitt andra mål, ett fint skott rätt upp i måltaket efter 10.19 och sen fick även Stina Persson göra sitt andra efter 12.08.

0-6 alltså som slutresultatet vilket FBC ska vara mycket nöjda med. Det är en jämn tabell där 4-5 lag slåss om de två kvalplatserna efter toppduon Pixbo och Lindås IBF.

Nu väntar en mycket intressant och tuff match mot just en av dessa ”kvalplatskonkurrenter” Landvetter söndag kväll den 10e dec i hemmaborgen Rydsberg.

Summering är en strålande insats från hela laget där ingen föll ur ramen utan genomförde en storstilad insats.