Tuff förstaperiod för Dam-JAS

133
Foto: D-Foto

På söndagskvällen spelade vårt Dam-JAS-lag en viktig match mot Landvetter i kampen om de fyra kvalplatserna. Det som såg ut att bli en smakstart blev uppförsbacke som inte hämtades upp och förlusten blev 3-5.

Det är ett gäng lag som kämpar efter Pixbo och Lindås som seglar iväg i toppen och FBC har fortfarande ett bra läge då man spelat en match mindre än de andra lagen. Den matchen kommer man igen innan jul.

På förhand visste Lerum att det skulle bli tufft men redan i första perioden sattes nivån och Lerums förstafemma gav 110% från start. Modigt gick tjejerna först in i duellerna och det renderade direkt i en utvisning för Landvetter efter 50 sekunder. Smakstart tänkte alla men Landvetter fick upp bollen och i en duell snodde Landvetterspelaren bollen, kom fri och tilldömdes straff efter slag. Straffen räddades dock av Lerums Alva Lindqvist och powerplayet kunde återstartas men direkt efter tekningen grundlurade Landvetters två toppforwards tre FBC-are och kunde göra 0-1 vid bortre stolpen.

Den starten satte griller i huvudet på FBC som spelade lite stressat och ofokuserat. När sen Landvetter fick fylla på med både 0-2 och 0-3 inom en minut i mitten av perioden var det skakigt. Ett mycket viktigt reduceringsmål gjordes av kapten Stina Persson i 15e minuten och man fick lite andrum.

Man repade mod i periodpausen och kom ut som ett nytt lag som sakta men säkert balanserade upp spelet och skapade kamp på riktigt. Tuffare i närkamperna och bättre passningsspel resulterade i ett rättvist reduceringsmål till efter 15.17 när Emma Clarin hittade lucka i Landvetterförsvaret till 2-3. Tyvärr studsade Landvetter tillbaka innan periodpausen då man gjorde 2-4.

Det fanns mycket hopp i hemmalaget inför tredje perioden och det skapades många fina chanser där dominanten i FBC, Ella Westerberg, visade vägen med sin frenesi och arbetskapacitet. Coacherna började fila på nya konstellationer när Landvetter får in sitt femte mål och Lerum tog timeout och gick ner på två femmor för att ge allt för att ge laget chansen komma ikapp. Stina Persson gjorde då 3-5 efter 15.44 och fyra minuter är lång tid i innebandy. Då timeouten var förbrukad dröjde sista kraftinsatsen till minut 18 då Lerum satsade med 6 utespelare. Chanser skapades men resultet kvarstod och Landvetter tog hem de tre poängen.

FBC ska ta med sig de två sista perioderna då man spelade jämnt med Landvetter med mersmak och nu väntar två mycket intressanta matcher innan jul. Först Partille/Floda borta på söndag och därefter Stenungsund/Kungälv den 21 december. 6 poäng i de matcherna vore mumma!