SM-äventyr väntar för Felix Persson i Umeå

164
Foto: Per Johansson

Med bara dagar kvar till nästa upplaga av det klassiska SDF-SM, som numera enbart spelas i P16/F16-klasserna så tar vi tempen på en av våra egna produkter som kommer finnas på plats i Umeå.

Spelaren i fråga är Felix Persson, som är laddad inför och vi passar på att säga grattis en gång till.
– Tack så mycket, det känns jättebra att få representera Västsvenska, säger han.

Vi får backa över ett år tillbaka i tiden där startskottet gick med de första samlingarna där ett stort urval av spelare fanns med. En lång väg att ta sig för de numera uttagna spelarna.
– Den var lång och tuff hela vägen många duktiga spelare.

Västsvenska vann ju guld med spelarna födda 2005 och fjolårets kull tog sig till semifinal tillslut. Imponerande resultat att leva upp till för kommande trupp.
– Jag känner ingen press alls faktiskt, känner bara att alla måste prestera.

Laget har både samlingar, läger och träningsmatcher bakom sig där man bland annat mött Skåne och Halland för att få känna på de hur de andra distrikten står sig.
– Skulle säga att de varit några tuffa jobbiga matcher, men även vissa bra, svårt motstånd.

Truppen i sig innehåller en stor stomme av spelare från främst Pixbo och kompletteras sedan med ett par spelare från Partille, Kärra, Lerum och Stenungssund.
– Skulle säga att vår trupp är väldigt bra, alla spelare som är med är väldigt duktiga innebandyspelare och mycket olika spets egenskaper.

Man kommer spela i grupp 2, som är en femlags-grupp. Där kommer man möta Västmanland, Västernorrland, Gävleborg och Västergötland.
– Har faktiskt inte så bra koll på just de distrikten förutom Västergötland, där Oliver Sandgren är med, men såklart alla distrikt är bra så alla matcher blir tuffa.

Om du möter Sandgren i fickan, vem går vinnare ur den matchen?
– Ja det stämmer, hamnar vi i fickan kan de bli en rolig duell, men Västsvenska går ut som vinnare.

Vad känner du att du vill bidra med utifrån din roll?
– Jag känner att jag vill bidra med allt jag kan både på plan och utanför för att hjälpa laget till så stor chans som möjligt att ta hem guldet och även hänga dit några kassar.

Vilka distrikt ser du som favoriter?
– Jag personligen skulle säga Stockholm eller Småland tror jag.

Vi önskar Felix och Västsvenska ett stor lycka till under SDF-SM!