En stark insats gav tre poäng på hemmaplan

239
Foto: Christoffer Sturesson

Efter förlusten förra helgen mot Strängnäs, så siktade Lerums herrar att studsa tillbaka hemma mot Lillån.

Fredrik Bäckman som i veckan blev klar för en återkomst, kastades rakt in i förstakedjan, där Lerum i övrigt mönstrade en något tunnare trupp för dagen. Philip Tapper som saknades förra helgen var tillbaka i kassen och även Tim Brithen fanns med igen efter sjukdom förra helgen.

Brithen själv gjorde 1-0 i sitt första byte när han distinkt förvaltade en omställning på bästa sätt. I bytet efter gjorde Lerum 2-0, när Calle Björkdahl Carlsvärd petade in en retur där domarn stod bra placerad när det svårt att se bollens placering. Hemmalaget var inte nöjda där, utan 3-0 kom i nästa byte när Lucas Svensson slog in en retur där Lillån försvar agerade taffligt i egen zon. Lillån spelade upp sig därefter och hade både en stolpträff, samt en chans där Tapper fick briljera ordentligt. Lillån fortsatta skapa en hel del omställningar, men när en dubbelutvisning föll och lagen spelade fyra mot fyra, så tog det bara sekunder innan Anton Svanberg gjorde 4-0. Resultat sig stod sig perioden ut, där Tapper på nytt briljerade. Lerum skulle även börja period två i powerplay.

Ett ganska svagt powerplay, avslutades tillslut med att Bäckman kunde servera William Ljungqvist avslut från snäv vinkel som letade sig in. 6-0 kom när Anton Svanberg kunde promenera in centralt och ohotat slänga iväg ett dragskott. 7-0 gjordes av Calle Björkldahl-Carlsvärd när man vann boll högt och straffade Lillån som inte kunde spela sig ur press. Lillån kunde reducera i powerplay, när Lerum hade tilldömts en ganska billig utvisning. Målet gav självklart energi och Lillån tog över perioden rejält. Tapper fick på nytt bevisa sin kvalité i målet flertalet gånger om, där Lerum kunde sticka upp i ett par farliga kontringar.

Period tre inleddes med att Lerum iscensatte en fin inställning som avslutades av William Ljungqvist. Lillån kunde snabbt reducera till 8-2 när Carl Lejervik gjorde sitt andra i matchen. Lerum svarade dock snabbt tredjeformationen stod för ett nytt fint anfall, som avslutades av Ljungqvist på nytt, assisterad av Lukas Nodby. Fredrik Bäckman kunde förvalta en straff på bästa sätt, innan Lejervik gjorde sitt tredje för gästerna som betydde 10-3. Lerum lyckades därefter reda ut ett boxplay, men kunde heller inte förvalta sitt eget powerplay trots flera bra lägen. Istället kunde Lillån göra 10-4 med ett distinkt slutresultat. Ytterligare två mål föll och matchen slutade till sist 11-5 i en match som blev klart mer avslagen än väntat på förhand.

Huvudtränare Anton Olofsson efter matchen:
”Skön seger där vi får en bra start på matchen rent målmässigt och jag är ändå nöjd med hur vi lyckas förvalta starten vi får på matchen över 60 minuter, ett klart steg framåt gentemot tidigare matcher och en stor eloge till killarna för det! Extra beröm till Qvarfordt som är mycket bra i spelet utan boll idag även kul att se Bäckman tillbaka och återigen en mycket stabil insats av Tapper i mål, 3 sköna poäng!”

Nu väntar en veckas uppehåll innan det är dags för veckoderby mot Partille.