Matchens profil Emma Clarin inför morgondagens hemmamatch

103
Foto: D-foto (Daniel Lundgren)

Damerna har startat 2024 på bästa möjliga sätt med tre raka segrar och ligger i skrivande stund på tredje plats i tabellen. På onsdag väntar ett toppmöte med tabellfyran IBF Backadalen hemma i Rydsbergshallen. Vi har ställt lite frågor till matchens profil vänsterbacken Emma Clarin. 

Du gör din första säsong i div 1 med A-laget. Hur har tiden varit så här långt och vilka delar i ditt spel har du utvecklat?

Det har känts väldigt bra hittills i div1 och det är väldigt bra gemenskap i gruppen. Under denna tid har både mitt fysiska spel blivit bättre och även det tekniska med klubba och boll.

Tre raka segrar i januari och ni har positionerat er fint i tabelltoppen inför seriens slutspurt. Vad tror du om er chanser att knipa en plats till nya div 1?

Med tanke på allas kämparglöd och vinnarvilja i laget från både spelare och tränare tror jag definitivt att vi kan ta en plats i nya div 1, tar vi tre poäng på onsdag har vi bra förutsättningar för nya div1.

På onsdag kommer Backadalen på besök. Det brukar bli jämna och spännande matcher mot Hisingslaget precis som i höstas när ni vann med 2-1. Vad minns du från den matchen?

Det var en rolig match att spela och det kändes som att de var extra mycket pepp och energi just den matchen då alla verkligen ville vinna. Det var en match med högt tempo och det är alltid kul att möta topplagen. 

Tre betydelsefulla poäng står på spel. Vilka nycklar blir viktiga för en bra prestation?

Jag tror att det är viktigt att alla gör sitt yttersta för att vinna även denna gång, med allt ifrån spel med boll till pepp från bänken. Vi behöver vara med från start och fokusera på vårt spel så tar vi 3 poäng på onsdag.

Missa inte morgondagens hemmamatch i Rydsbergshallen. Ett härligt toppmöte mellan två bra lag, så kom och heja fram Lerum till nya poäng!
Matchstart klockan 20.00