Huvudtränare Olofsson inför kvällens match mot Partille

220
Foto: Christoffer Sturesson

Efter en ledig helg, så väntar nu istället en veckomatch för våra herrar. Det är även ett derby som gör det lite extra intressant.

Det är Partille man ställs mot i en oerhört viktig match, sett till tabellen. Tränare Olofsson är laddad inför kvällens match.
– Det känns bra! Kul med derby och mitt i veckan också! Vi är sugna på 3 poäng efter en ledig helg så det ska bil väldigt kul match.

Känslan är att man haft tufft mot Partille senaste 1,5 säsongen, där man visserligen tagit några poäng, men matchbilderna har svajat rejält. Olofsson delar inte den synen fullt ut.
– Det vet jag inte om jag håller med om. En suddenförlust, en suddenvinst och en förlust så skulle nog snarare säga att det vart täta matcher där vi kanske haft lite mer stolpe ut och dem stolpe in. Sen slog vi ju faktiskt dem i träningsmatchen inför säsongen också även om det må vart en försäsongsmatch. Partille är ett bra lag så det gäller att ha lite marginaler med sig för att kunna ta tre poäng mot dem och framförallt har dem vart starka hemma. Om du ser till höstens match, kontra där vi är nu.

Vilka steg och utveckling ser du hos er själva?
– Känslan är att vi är ett mycket stabilare lag och att bitarna börjar falla på plats ordentligt. Jag tycker även vi har flera spelare med fin utvecklingskurva under säsongen så det känns som vi växer och blir bättre och bättre som lag för varje vecka egentligen vilket är en skön känsla!

Vad blir nyckelorden för tre poäng?
– Nyckelorden blir dem klassiska klyschorna, det är en ganska enkel sport vi spelar. Sen kommer det givetvis vara viktigt att vi har koll på och hanterar deras spetsspelare på ett bra sätt över 60 minuter.

Missa inte kvällens match i Partillebohallen – Matchstart klockan 19.00.
Kan du inte se matchen på plats så går den även att se via www.innebandy.tv