Kindstedt till a-laget!

145

Den egna produkten, 17-åriga Alva Kindstedt, har i dagarna tecknat ett A-lagskontrakt. Alva är en vältränad vänsterforward med rightfattning som haft lärlingskontrakt med A-laget.

Denna säsong har hennes huvudsakliga tillhörighet varit i vårt akademilag samt JAS. Alva säger så här om sitt beslut att signa A-lagskontrakt och den nya utmaningen som nu väntar.
Det har länge varit mitt mål att spela i a-laget så det var ett lätt beslut att tacka ja när frågan och möjligheten kom. Jag är väldigt taggad på säsongen och att vara en del av laget.

Dina tankar och förväntningar på säsongen 2024/2025, dels på ett individuellt plan men även sett ur ett lagperspektiv?
Jag tror att det kommer bli en väldigt rolig men tuff säsong med nytt motstånd. Jag hoppas på att utvecklas som spelare och att kunna bidra så mycket som möjligt, men självklart också att laget tar en kvalplats till allsvenskan. 

Sportchef Mattias Flodén kommenterar:
– Alva är en ambitiös och vältränad vänsterforward med rightfattning. Hon har tränat med oss regelbundet under säsongen och visat sig redo för detta steg. Under försäsongen satte hon tonen direkt genom att få bäst resultat på flertalet av testerna. Redan där gjorde Alva ett avtryck med sin fysiska kapacitet men framförallt så visade hon beslutsamhet och tävlingskaraktär. Varje gång en spelare går hela vägen genom vår barn- och ungdomsverksamhet så känns det extra gott. Med sin starka drivkraft har Alva visat både för sig själv och andra att det är möjligt. Vi säger varmt välkommen till A-laget och ser fram emot en rolig säsong tillsammans.