Mette Thorsager Jensen är röd och svart

295

Vi kan med stolthet meddela att danska landslagsmålvakten Mette Thorsager Jensen från Århus Floorball Klub TST är signad och klar för FBC Lerum. Mette representerade Dammark på VM i Singapore i december 2023 där hon var en nyckelspelare för sitt landslag som slutade på åttonde plats.

FBC Lerums sportchef och huvudtränare Mattias Flodén säger följande:

Tack vare goda relationer och en välvilja från flertalet inblandade har vi lyckats slutföra rekryteringen av Mette. Hela processen är en solskenshistoria där Mette och FBC Lerum visat sig vara en ”perfect match”.

Den 34-åriga landslagsmålvakten har skrivit ett 1-årskontrakt och ansluter till laget den 1 augusti när den gemensamma träningen startar. Mette har valt att spela med den för många målvakter klassiska nummer 1.

Flodén fortsätter:

-Med målsättningen att fortsätta representera sitt landslag kommer Mette bidra med seriositet och motivation att utvecklas och prestera. Som målvakt är hon tävlingsinriktad, extremt mottaglig för feedback och coachning samt en äkta team player som värnar om allas mående. Jag är väldig glad över att vi hittat en överenskommelse och vill med dessa ord hälsa Mette varmt välkommen till FBC Lerum.

Vi har ställt några frågor till vårt senaste nyförvärv.

Mette, welcome to our club! How does it feel to be a FBC Lerum player?

-I am really excited! It is an honour to be part of such a strong and ambitious club, and I really look forward to join the team. 

Tell us about your background as a player and the reason why you wanted to play floorball in Sweden?

-I started playing 6-7 years ago when a friend introduced me to floorball. I quickly realized I was better as a goalie than with a stick. Not long after I was given the opportunity to practice with one of the best teams in Denmark and later on the national team. That has motivated me to constantly improve my skills. Playing in Sweden is the next step to challenge myself to learn and develop even more. 

For our supporters and those who haven’t seen you play, describe yourself as a player?

-Mainly, I want to win matches, and I will do anything in my power to support the team in achieving that. But if I had to describe my style as a player in three words, it would be; analytical, fearless and talkative. 

-You visited us i May had four training sessions with the team. What are your impressions so far?

-I’m very impressed with the dedication of the team and the staff. I also had a really good impression of not just the team spirit, but also a club spirit. I feel that FBC Lerum is a good match for me and my ambitions. 

What are your expectations for the upcoming season?

Personally, its going to be a great challenge with a new team and a new language. But, I look forward to learn and develop alot! Its going to be super exciting to play against new opponents, and hopefully its going to be some great matches with a lot of wins!

Vi vill avslutningsvis tacka Århus Floorball Klub TST för en smidig hantering av processen.