Tova Wilhelmsson har skrivit nytt kontrakt

336

Mångsidiga Tova, som kan speöa såväl back som center, har skrivit på ett nytt avtal. Tova är en egen produkt och går in på sin tredje säsong med vårt A-lag.

Vi gjorde en nystart i maj 2019 och för första gången på tre år så fightades laget länge i toppen.

Berätta hur du har upplevt säsongen så här långt?

– Jag upplevde den gångna säsongen givande, det gjordes en satsning med en seriositet och en go känsla som vi även idag bygger vidare på. Samt att vara med i toppen som vi var gav mycket energi för både laget och som individ.

Du har skrivit på ett nytt kontrakt och går in på din tredje A-lagssäsong. Hur har tankarna gått om att fortsätta med FBC?

– Det stämmer, och väljer helt enkelt att skriva på igen för jag tror på vårt lag, ledarstaben och våran satsning. Där både spelare och ledare är redo och målinriktade för den kommande säsongen.

FBC Lerum siktar mot allsvenskan. Hur ser du på säsongen 2020/2021, individuellt och som lag?

– I år är vi ett yngre lag, men då många i laget har spelat med varandra förr, både i tidigare säsonger men även i JAS. Så tror jag det kommer att gynna oss som lag. Vi är ett hungrigt lag som är redo och har tydligt för oss vad vill. Jag ser denna säsongen som ett ännu ett steg i rätt riktning både för mig och laget.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar:

-Positivt att Tova med sitt nya kontrakt fortsätter med FBC dam. En spelteknisk spelare som har mycket innebandy i sig och som tycker lika mycket om det fysiska spelet. Två säsonger med A-laget har medfört kliv i utvecklingen och under 2019/2020 fick hon förtroende och speltid både som center och back. Hon visade förmåga att hantera båda positionerna vilket var viktig för laget och gynnsamt för hennes fortsatta utveckling. Skall bli spännande att följa hennes fortsatta utveckling i den röda tröjan.