FBC räckte inte till mot Pixbo

652

Hedersam förlust…säger man ibland men idag stämmer det rätt bra. Pixbo vinner helt rättvist men det är en bra värdemätare för FBCs herrlag trots förlust 5-10 (1-1, 3-6, 1- 3).

Matchen startar i ett rasande tempo – inte i närheten av tidigare träningsmatcher, i alla fall inte på hemmaplan. FBC Lerum är första minuterna rejält under Pixbos höga press men hanterar det ändå bra. Efter 5.33 får FBC Ludvig Gustafsson utvisad men man reder ut det under en minut innan Pixbo drar på sig en tvåa.

9.17 in i perioden får Pixbo ett gratisläge när det sker ett bolltapp som siste man och fri med Viktor Wedlin i FBCs mål gör inte Pixbos Felix Lanver något misstag utan vi har 0-1. Sakta men säkert jämnar Lerum ut balansen på plan och det rasande tempot minskar något men det är ändå en extremt fartfyllt match. Lerum kvitterar sedan på ett mycket snyggt, patenterat sätt när Joel Ekström hittar parhästen Noah Johansson helt fri vid bortre stolpen med en diagonalare och det är kvitterat 1-1. Skotten slutar 8-10 vilket motsvarar kanonaden mot respektive målvakt.

Andra perioden startade Pixbo direkt med 1-2-mål då landslagsspelaren Gustav Fritzell snyggt serverades en diagonalpass som han slog in. Första tio minuterna i andra perioden hackar det för den röda maskinen och det utnyttjar Pixbo direkt. Bortalaget sticker iväg med fyra mål fram till 12:e minuten och det syns att det är en division mellan lagen. Chanser finns till kontringar men oftast fastnar man på mittplan vilket Pixbo utnyttjar. Man drar också på sig tre 2:or under perioden när det går lite för fort. Men från Pixbos sjätte mål rycker Lerum upp sig och det är mentalt starkt att komma ikapp till 4-7 innan periodpausen. Oscar Johansson står för två av FBCs mål i andra och det tredje slår Markus Berntsson in. Pixbo vinner perioden med 6-3 och skotten med 12-7.

Ett mål i början av tredje och det skulle kunna bli match men det var istället Pixbo som mycket snyggt gjorde 4-8 i tredje minuten snyggt inslaget på halvvolley. Lerum får chansen att reducera när Pixbo drar på sig en utvisning i 11:e minuten och man får till ett rätt bra powerplay med ett flertal skott som Pixbos målvakt står i vägen för.

4-9 är riktig innebandygodis signerat Pixbo, tid 15.12. Pass till spelare på bortre som bara lägger klubben i golvet så att bollen träffar och går in. Innan perioden är slut hinner Pixbo göra sitt tionde och matchen slutar således 5-10. Skotten i sista är 8-17.

Summering av matchen är att Pixbo naturligtvis vinner klart rättvist men Lerum är ändå hyfsat med stora delar av matchen. En stor skillnad är effektiviteten när motståndarlaget gör misstag – det utnyttjar Pixbo skoningslöst.

Ass coach Ludwig Bengtsson summerar:

Jag tycker att vi har en bra start där vi agerar på deras höga press. Matchen startar i ett rasande tempo och vi får möjlighet att växa in i det. Kul att få dessa frågor ställda till oss av ett lag som jobbade intensivt med sitt höga försvarsspel idag. Sedan i andra perioden så faller vi igenom och åker på en rejäl blödning som vi lyckas stoppa med ett par tröstmål som håller kvar oss i matchen. I det stora hela gör vi en bra prestation med små små dippar som blir kostsamma. Men vi märker också att vi fortsätter att ta kliv i vårt spel.