En poäng i seriepremiären

606

Det blev som förväntat en tuff drabbning borta i Björkestahallen mot fjolårsfemman Nykvarn. En trevande inledning växlades om till en böljande avslutning. Två lag vars offensiva kraft fick mätas mot varandra och i denna match hade målvakterna en stor roll i det oavgjorda resultatet.
” Vi gör en bra match i stora delar. Men återigen släpper vi ett par enkla mål bakåt. Med lite stolpe in så får vi med oss tre poäng men idag blev det bara en. Vi tar med oss saker som vi gör bra och saker som vi behöver slipa på.” kommenterar huvudtränare Anton Olofsson.

Laget fick efter tidig väckning sätta sig på bussen. Förväntan och spänningen var hög i gruppen. Efter en fokuserad uppvärmning var det dags att teka igång Allsvenskan 2020/2021.

Lerum fick inleda med mycket boll samtidigt som Nykvarn försvarade tätt på egen planhalva. Tempot drevs successivt upp i perioden allt eftersom misstagen ökade för våra rödklädda som Nykvarn ställde om på. Det å andra sidan gjorde att vi kunde växa in i matchen och få till en ganska bekväm matchbild i den första perioden. Nykvarn kommer ifrån den första perioden i en 2-1 ledning.

I inledningen av den andra perioden får vi med oss två utvisningar och får spela powerplay med två man mer. Joel Ekström kan på Sidney Crosby manér hänga upp kvitteringen utan pardon. Minuten senare är det Victor Johansson som fullbordar powerplayet med sin fullträff och Lerum har vänt på matchen. Efter det utväxlas mycket chanser lagen mellan där Victor Wedlin gör tv-räddning efter tv-räddning med bland annat en straffräddning. I periodens slutskede fullbordar unge herr Johansson sitt hattrick och Lerum går till vila med 3-4 ledning.

Den avslutande akten blir böljande historia där Lerum är det laget som skapar de allra hetaste målchanserna men med en även storspelande hemmamålvakt är det Nykvarn som vinner perioden och matchen går till förlängning med 6-6 på tavlan. Med 4.59 på tavlan i sudden death sniker bollen millimetervis på fel sida om stolpen i den tomma Nykvarn-buren. Lagen delar broderligt på poängen och premiärnerverna kan läggas åt sidan.

Det kändes bra och framförallt riktigt roligt att spela den allsvenska premiären. Det här har jag väntat på länge. Självklart stort att få göra tre mål i min allsvenska debut även om vi önskade mer än en pinne. Hade vi varit lite effektivare i den andra perioden så hade vi kunnat åka här ifrån med tre poäng. Men vi lär oss mycket av denna matchen.” säger dagens tremålsskytt Victor Johansson.

Nästa match för FBC Lerums herrlag är hemmapremiären när Onyx kommer på besök lördagen den 3 oktober. 16.00 tekas matchen igång. Mer info om publik och ppv-streaming kommer.