Simon Ågren tror på seger i premiären

341
Foto: Christoffer Sturesson

Du fick träna en del med U-truppen redan förra året, hur känns det att få ta klivet upp i år?
– Som sagt så fick jag ju komma upp å träna med div3 truppen förra året vilket jag tror var en väldigt viktig del inte bara för min utveckling som innebandyspelare. Utan även komma in som människa i gruppen å få känna sig trygg med dom man har runt sig. Vilket jag tycker att ja har gjort. Så nu när man äntligen har blivit en permanent del av truppen så ser jag bara positiva grejer med denna kommande säsong.

Hur har försäsongen varit?
– Ja försäsongen i år har varit den bästa på länge. Det är på grund utav att jag känner med den här uppflytten att jag känner att jag har fått den respons som jag har velat ha hela förra säsongen. Vilket har gjort att ja har varit mer motiverad än någonsin. Sen så har man sett andra spelare som har utvecklats någon enormt runt än så de är ju bara ett bevis på att den ha varit helt fantastisk.

Förutom att vara en del av U-truppen har du även chansen till speltid i JAS och USM. Vad har du för mål och hur tror du vi står oss i dessa serier?
– Hur jag anser att våra chanser är i JAS och USM i år är? Man kan nog inte ha bättre förutsättningar att kunna komma hem med SM-guld i varsin klass. Men sedan är de också otroligt mycket slit som behövs för att ta oss dit men enligt mig så är alla villiga att ge de slitet.

Hur ser du på lagets chanser i division två och vad behöver vi göra för att lyckas?
– Jag tror att hela herrtvåan kommer att underskatta oss då vi har ett så pass ungt lag med ganska många orutinerade i seniorspel. Såklart kommer vi att chocka dom och i alla fall komma topp sex.

Hur ser du på truppen och dess konkurrens?
– Jag tycker att konkurrensen har ökat nu när de närmar sig serie premiären. Så de kan bli lite väl laddat ibland på träningarna. Men så fort träningen är slut så är alla vänner igen, så ja tycker konkurrensen är på gränsen till för hård. Jag tycker att det är där den ska ligga för att alla ska utvecklas så mycket som möjligt.

Premiär nu på söndag klockan 16.00 borta mot Guldenheden, vågar du tippa resultat?
– Jag tippar på 7-3 till oss på söndag.

För att se matchen så kan du streama den i vår kanal på Soldsport. Matchstart söndag klockan 16.00