Wernås tror på topp fyra!

563
Foto: Christoffer Sturesson

Bara timmar kvar till seriepremiären för U-laget i division två och vi går ut med veckans sista intervju. Oscar Wernås är precis som de tidigare killarna född 2004 och kommer i år göra sin första säsong på seniornivå.

– Känns kul att få fortsatt förtroende och nu ta steget upp till seniorinnebandyn. Ett steg i rätt riktning och jag känner mig verkligen redo!

Hur har försäsongen varit?
– Det har varit en lång försäsong om man jämför med i fjol och jag anser att jag tuggat på bra. Har lagt extra mycket tid på styrketräning och tror det kommer gynna mig enormt.

Du kommer förutom att spela med U-laget även spela seriespel med JAS och USM-SM. Vad har du för mål och hur tror du vi står oss i dessa serier?
– USM och JAS ska bli riktigt roligt och jag ser verkligen framemot dessa serier. Självklart är två SM-guld målet och jag ser det absolut som ett rimligt mål. Däremot får vi ta de steg för steg och inte ta någonting för givet, utan tro på det så kommer vi vara nöjda vid säsongens slut.

Hur ser du på lagets chanser i division två och vad behöver vi göra för att lyckas?
– Laget vi ansluter med till division två är ett speciellt lag. Vi har viss rutin, men även oss nykomlingar som gör våran första seniorsäsong. Tror det kommer resultera i en bra trupp med alla delar som krävs. Med den träningsstandarden och disciplinen vi har tror jag starkt att vi hamnar på en topp fyra placering.

Hur ser du konkurrensen i truppen?
– Precis som jag tidigare nämnde har vi en viss rutin i laget med spelare som går ut och gör sin grej. De kan innebörden av innebandy och står starka i laguttagningen. Utöver de är vi många duktiga 04:or så konkurrensen förblir hård skulle jag tro!

Idag är det äntligen seriepremiär, hur tror du matchen går?
– Guldheden står på hemmaplan och stärks självklart av det, men jag är säker på att vi tuggar på bra och jag kan nog se en vinst på 6-4.

Missa inte dagens match som sänds på vår Solidsportkanal.