Tre säkra poäng för damlaget

219
Foto: Christoffer Sturesson

Det var inget snack om saken vart de tre poängen skulle gå när FBC Vinga kom tillbaka till Lerums Arena på lördagseftermiddagen. Segern från försäsongsmatchen upprepade sig och FBC Lerum vann enkelt med 11-3 (2-1, 4-1, 5-1)

Träningsmatchen på försäsongen gav ju en rekordseger så frågan inför matchen var hur självsäkra FBCs damlag var. Det var i vilket fall full fart från första tekning och ett viktigt första mål redan i andra minuten signerat Nelly Johansson som därmed gjorde sitt första seriemål för FBC Lerum. Kapten Stephanie Borg-Nilsson följde upp med 2-0 i 13:e minuten men sen drabbades Lerum av en U2 och det tog bara 8 sekunder för Vinga att utnyttja denna. ”Bara” 2-1 inför andra perioden…

”Tre poäng och åtta plusmål”

Vinga fick också kvittera efter 4.57 av andra då ett missförstånd i Lerums försvar gav fri gata mot Laura Ekman och 2-2. Men sen växlade FBC Lerum upp och under bara drygt 1 minut i mitten av perioden gjorde Lerum tre snabba mål signerade Emma Brydolf, Ida Åberg och Frida Zätterman och det blev ett lugn i lerumsbåset. Matchens lirare i FBC Lerum, Edda Gudnadottir, satte 6-2 med minuten kvar av perioden.

Skotten fortsatte att bombardera Vingas målvakt under tredje perioden där Lerum sakta men säkert ökade på målskörden, bl a genom ett straffmål.

Det var inget snack om vart segern skulle gå då Lerum var överlägsna i allt men effektiviteten kan slipas lite på. ”Tre poäng och åtta plusmål”, var coach Peter Hugossons första kommentar efter matchen. Med tanke på den mycket stora överlägsenheten i antal skott, 42-12, borde än mer mål registrerats i målprotokollet kanske.

Nu väntar Burås borta kommande helg – ett Burås som startat säsongen med tre raka segrar.

Matchstatistik