Välkommen Martin Čermák!

834

FBC Lerum och FBC Liberec (Tjeckien) har träffats en överenskommelse kring ett lån av Martin Čermák. Martin kommer representera FBC Lerum under nedstängning av den tjeckiska ligan pga COVID-19. Den rightfattade backen kommer från spel i Tjeckiens högstaliga samt U19 landslag. Anton Olofsson kommenterar:
Martin är en riktigt spännande spelare som passar in i vår profil. Han är i rätt skede av sin karriär och att vi kan locka hit spelare från andra länder känns mycket bra.

Vi passade på samtidigt som Martin fått möjlighet att bekanta sig med oss som förening att ställa lite frågor till honom. You will also find the interview translated below the swedish version.

Välkommen till Sverige och FBC Lerum, hur gick det till från första kontakt till att du idag landade på Landvetter?
Först av allt så vill jag rikta ett stort tack för ert mottagande av mig. Jag kom i kontakt med Lerum då de är en förening som man stött på och följt i turneringssammanhang. Hela processen gick fort och smidigt. Efter flygningen blev jag upphämtad av mina lagkamrater Robin Pagoldh och Fredrik Bäckman. Väl på plats fick jag möjlighet att vara en i publiken som fick se USM-kvalet. Anton Olofsson har sedan visat mig runt i Lerum och hos mina värdar. Mina intryck är idelt positiva hittills.

Berätta lite mer om din innebandybakgrund?
– Jag tillhör i grunden FBC Liberec som huserar i högstaligan i Tjeckien som jag även representerar i U19-landslaget. Nu kände jag mig mogen och redo för utmaningen med spel i Sverige när öppningen dök upp i samband med nedstängningen av ligan p.g.a. COVID-19.

Vad ser du fram emot din tid i Sverige?
– Jag ser fram att spela många roliga och utvecklande matcher på en hög sportslig nivå. Jag ser även fram emot att möta och få arbeta med nya människor.

Vad vet du om FBC Lerum och vad kan publiken förvänta sig från dig?
– Jag har sett ett par matcher via streaming och har sett att det är ett mycket skickligt lag jag kommer till. Samtidigt som man är ett ungt lag så är ambitionerna höga om att vara med och tävla på allvar. Jag hoppas och tror att jag kan hjälpa laget till fortsatt framgång så mycket som jag bara kan.

Vi säger varmt välkommen till Martin och vi tar även tillfälle till akt att skicka ut ett stort tack till den familj som erbjudit sig att vara värdfamilj under Martins tid här.

*ENGLISH VERSION*

Welcome to Sweden and FBC Lerum, how did it go from the first contact until you landed at Landvetter today?
– First of all I want to thank you for kind welcome. After the flight I was picked up by Fredrik and Robin and than we arrived to Lerum’s hall and watched the Boys 16 game. After the game Anton showed me the city. So my first imressions are pretty good

Tell us a little more about your floorball background?
– I’m coming from FBC Liberec. I have been playing floorball for 10 years and I play for Czech national team U19. I decided to left Czech republic and traveled to Sweden because of bad situation about coronavirus. I’m so glad that I have the opportunity to be here in Lerum.

What are your expectations with games in Sweden?
– I’m looking forward to play lots of good matches, get another experiances and also meet new people

What do you know about FBC Lerum and what can the audience see in you as a floorball player?
– I have already watched some streams of the games and I know that Lerum has pretty good young team with high ambitions. I hope and I’ll try my best to help the team as much as I can!