Trött på ”gubb-bandy”

774
Gustav Ringhagen målvakten i vitt efter cupvinsten av Lerum Floorball Cup

Det är målgaranti när Herr-U spelar innebandymatcher, men de svajiga matchbilderna har endast givit två poäng de senaste två matcherna och nu hoppas Gustav Ringhagen att det blir än förändring på fredag när ett yngre motstånd väntar.

Efter den fina inledningen med två segrar så har vårt division 2-lag ledda av Andreas Franzén, tagit en poäng på de senaste två matcherna vilket gör att man står på sju totalt.
– Känslan är att vi lika gärna hade kunnat sitta på 12 poäng. Vi har inte riktigt lyckats spela vårt egna spel vilket enbart har gynnat motståndarna, vilket har lett till att vi har missat ett par poäng, säger målvakten Gustav Ringhagen.

Sist blev det en poäng mot Hovås där Gustav Bolander prickade in en sen kvittering, men där Hovås var starkast i efterföljande suddenspel.
– Hovås, ett gäng med mer rutin. Utöver det är vi bättre i alla aspekter. Vi börjar matchen bra, styr spelet som vi vill och drar ifrån med några kassar. Därefter blir vi bekväma och går ner i Hovås tempo, vilket mest innebär att springa rakt fram. Detta gynnar endast Hovås vilket kostar oss några poäng i slutändan.

För de som sett matcherna så har det hittills varit ganska tempofyllda och svängiga matchbilder, där det mer organiserade spelet har uteblivit relativt ofta, främst då från motståndet.
– I denna serien stöter man ofta på gäng med ”gamla gubbar”, som har ett helt annat sätt att spela innebandy på. Om dem får spela som dem vill så kommer dem alltid ha en stor fördel, då dem har kroppsvikten på sin sida.

På fredag är det dags igen när man på bortaplan möter Sisjön, ett gäng som har en mix av unga och hungriga spelare kombinerat med ett par äldre mer rutinerade pjäser.
– Jag tror att det kommer bli en ganska jämn match. Sisjön har presterat väldigt bra än så länge i serien. Har inte sett Sisjön spela, men med tanke på att dem har lite yngre mer tekniska lirare så tror jag att det kommer bli en roligare match än tidigare då man har tröttnat lite på 30-40 åringarna. Jag tippar en vinst på 1-0.

Vad krävs av er för att hoppa på vinnarspåret igen?
– Som sagt består serien till stor del av gamla gubbar, så det är något vi kommer behöva vänja oss vid. Vi inleder serien helt ok. Vi har haft svårt att hålla oss till vårat spel vilket är något vi har pratat om en del. Jag är övertygad om att vårat psyke mot gubbarna blir bättre under seriens gång, vilket kommer hjälpa oss hålla fokus och därmed vinna mer matcher.