En tuff och viktig bortamatch mot Åby väntar

378

Vårt herrlag i Allsvenskan Södra fortsätter sitt matchspel imorgon lördag när de reser till Norrköping för bortamöte med Åby Oilers, matchstart klockan 14.00 och ni streamar matchen på www.innebandy.tv/lerum

Martin Roos har i år tagit över kaptensbindeln och är inne på sin tredje säsong i FBC Lerum. Han är en av de mer rutinerade spelarna i laget trots att han bara är 23 år gammal och tycker att det finns mer att hämta av det egna spelet.
– Min egen inledning har mer att önska då man kan begära mer av mig. Poängskörden jämfört med tidigare säsong är ju obefintlig, men det kan ju ha med och göra att jag tagit ett steg längre ned i banan eller att Noah(Johansson) inte passar mig längre.
Det ovanstående låter vi vara otalt.

Det har blivit fyra poäng på de inledande fyra matcherna för FBC Lerum så här långt i årets Allsvenska, några för få poäng enligt Martin.
– Lagets inledning har prestationsmässigt varit bättre än tidigare sejour i allsvenskan och även förra säsongens inledning. Tycker vi är oerhört fina lagmässigt och tar med oss nya grejer att jobba på ifrån varje match. Utgång serietabellen känns fyra poäng lite väl lite mot den faktiska prestationen vilket är ett gediget kvitto och kan enligt mig bara bli bättre.

Laget kommer från två raka tuffa förluster, hur är känslan i laget?
– Känslan i truppen är bra trots omständigheterna runt om oss. Det är svårt att undvika men vi följer strikta restriktioner och tar hand om oss. Lite skador och skavanker på vissa gubbar, men det drabbar alla lag så ingen ursäkt. Spelprogrammet har varit tufft på förhand och de visste vi om men bollen har inte gått vår väg. Men jobbet skall göras mot vårt gemensamma uppsatta mål så bara att gnugga vidare.

Imorgon lördag så väntar Åby Oilers i en viktig match då Åby ligger tre poäng bakom Lerum i tabellen. Trots att Åby bara har en inspelad poäng så här långt så höjer Martin ett varnande finger för morgondagens motstånd.
– Det är en tuff bussresa som väntar och Åby är ett bra lag helt klart med några spetsspelare som inte skall få för mycket tid med bollen. Det är en match på förhand som vi kommer styra till stor del vilket vi trivs oerhört bra med men försvarsmässigt har vi mer att visa.

Vad får vi då för matchbild och hur slutar matchen?
– Känslan är god och bara tre poäng som gäller. Om jag får gissa så vinner vi med 7-4.

Vem i FBC bör publiken som streamar matchen på www.innebandy.tv/lerum hålla ett extra öga på?
– Någon som man bör markera minst med 2 spelare är min kära lagkamrat #67 Ludvig Gustafsson. Oerhörda avslut och snuskigt snabb. ”Weddan” har redan fått laga ett nät i målburen efter hans avslut i veckan.