OSCAR JOHANSSON LÄMNAR FBC LERUM FÖR SPEL I SSL

1911
Foto: Christoffer Sturesson

Efter flertalet positiva besked och förlängningar så kan vi nu meddela att Oscar Johansson väljer att lämna FBC Lerum efter den här säsongen.

Johansson kommer självklart lämna ett tomrum, men vi i FBC Lerum är oerhört stolta och glada att vi har lyckats fostra en spelare som nu tar klivet till SSL.

Ett tecken på de sportsliga framgångarna det här året är just att flertalet av spelarna blivit uppvaktade från SSL. Johansson började i tidig ålder, när han var drygt sex år gammal i den första upplagan av FBC Lerums Bagheera innebandyskola.
– Minns att vi, 02-kullen, var den första kullen som började med Bagheera och att både pappa och mamma var med som ledare. Sedan att vi var väldigt många, så vi blev indelade i två lag, beroende på vart i kommunen man bodde, antingen Tigers eller Panthers. Utöver det och att man var med i en massa cuper, så minns jag inte så mycket mer.

FBC Lerums 02-kull har ju främst på senare år blivit en omtalad sådan sett till att många spelare därifrån har tagit klivet upp i A-laget, att man vann USM och även funnits med i stadslagstrupper och nu på senare tid U19-landslagstrupper. En kull som Johansson har varit med och gjort resan med till stor del.
– Det har varit riktigt roligt såklart! Svårt att säga konkret vad som gjort oss framgångsrika, men tror det handlar om att vi till en början hade mycket talang och även att vi i princip har levt i hallen. Innan man ens kunde gå var man med i hallen och kollade på när pappa spelade match!

Johansson hade en ettårig sejour i grannklubben Partille, men när han återvände så kastades han rakt in i hetluften i Allsvenskan, trots att han hade tre år kvar som junior.
– Framförallt var det väldigt lärorikt. Var ju en stor omväxling att gå från JAS till allsvenskan, men tror att det utvecklade mig väldigt mycket!

Höjdpunkten genom alla åren är självklart SM-guldet som man vann för snart två år sedan i USM-klassen.
– Det var otroligt häftigt faktiskt! Det var ett mål som vi jobbade hårt för och att till slut få stå som SM-guld vinnare med sina allra bästa kompisar, var något riktigt stort!

Lerum har ju just nu en positiv trend och utveckling på många plan som du varit delaktig i – vad skulle du säga ligger bakom just de?
– Den främsta anledningen skulle jag säga är att vi spelar en mycket händelserik och rolig innebandy! Trots vår unga trupp har vi överraskat och visat på bra resultat. Sen tror jag att ungdomsakademin kommer göra att Lerum fostrar ännu fler unga talanger, vilket givetvis är viktigt för att fortsätta hålla uppe den positiva trenden!

Johansson har ju gjort sig känd som en snabb och aggressiv back, med en genombrytsförmåga utan dess like. Vi minns självklart målet i SM-finalen han stod för när han med en extremt fart stormade fram. Utöver det ett bra passningsspel, men det finns bitar han vill jobba med.
– Jag vill jobba mer med mitt offensiva spel, för att kunna bli ännu bättre med bollen och kunna bidra med mer poäng. Sedan fortsätta jobba med min fysik och mitt duellspel, vilket blir viktigare och viktigare på denna nivån!

Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerum önskar Oscar Johansson ett stort lycka till i sin framtida karriär och sin nästa säsong i SSL. Vi hoppas givetvis också att förhoppningsvis få se han i den röda tröjan igen i framtiden.