Matchens profil omgång 19 Ludvig Gustafsson

407

Det är äntligen dags för match igen, idag vankas det bortamatch i svårspelade Åstorps Sporthall när Åstorp/Kvidinge står på schemat. Vi har tagit pulsen på vår försvarsskicklige spelare Ludvig Gustafsson.
– Träningsveckan har varit bra med bra tempo och matchspel där alla har velat vinna varje fight kryddat med lite fin grinighet, precis som det ska vara.

Det är fem matcher som återstår för FBC Lerum. Samtliga lag inom Top 5-skiktet har snarlika avslutande matcher vilket gör det hela ännu mer spännande. Åstorp/Kvidinge är dagens motståndare och laget sitter i skrivande stund på bussen. En viktig drabbning för att på allvar ge sig chansen om en Play Off-biljett.

Det börjar dra ihop sig till en spännande avslutning av årets upplaga av serien. Hur ser du på din egna säsong?
– Individuellt sett så tycker jag att säsongen började helt okej. Ett tag in i säsongen tycker jag att mina prestationer blev svagare och svagare. Jag vet att mina styrkor på planen inte är att ha mitt namn i poängprotokollet utan mer att vara jobbig att möta och bidra med energi och oavsett om jag har spelat eller suttit bredvid har jag försökt bidra med det jag har kunnat.

Vad tror du kommer bli avgörande för att haka på i racet om en top 4 placering?
– Det låter tråkigt och klyschigt men tror det är viktigt att fokusera på en match i taget. Vi har allt i egna händer och det finns inga lätta matcher så vi måste komma upp i nivå under alla fem resterade matcher. Samtidigt måste vi försöka behålla intensiteten och kvalitén under varje träning.

Nu ställs vi mot ett Åstorp/Kvidinge som under gårddagen fick meddelat till sig att ingen nedflyttning sker i Allsvenskan. Hur ser du på den matchen?
– Senaste matchen mot Åstorp var en riktig sur förlust när vi hade en femmåls ledning. Nu tror jag att det kommer vara vi som har mycket och får styra matchbilden. Åstorp har inte mycket att spela för nu med tanke på de nya beskeden. Gör vi det vi ska så tror jag att vi kommer rulla ifrån Skåne med 3 friska poäng.

Vem bör man hålla ett extra öga på i Lerum denna lördag?
– De som tittar på matchen borde ha ett extra öga på nummer 61 Fredrik Bäckman, han är i riktigt fin form och sett het ut på träningarna så tror att han kommer kunna bjuda på många fina poäng och målgester.

Matchen rattar ni som vanligt in på innebandy.tv/lerum med sändningsstart 13.50 och matchstart 14.00.