Målvaktstalangen fortsätter i FBC!

232
Foto: Christoffer Sturesson

– Jag tycker om klubben extremt mycket och jag trivs väldigt bra med laget. Jag tycker det är ett bra lag för mig att utvecklas i personligen och resan vi har påbörjat är jättespännande. Jag vill vara med att lyfta laget till allsvenskan.

I maj 2019 tog damsatsningen sina första steg med siktet mot allsvenskan. Ett stort förändringsarbete har skett och lagets resultat har förbättrats successivt med ett ökat poängsnitt per match från 1,32 (2018/2019), 2,09 (2019/2020) till 2,40 (hösten 2020).

Har du upplevt några tydliga skillnader i A-lagsverksamheten och i så fall vilka tror du har bidragit allra mest till den utveckling som skett?
– Jag tror att det beror på flera faktorer, men det var väldigt viktigt att vi förra säsongen fick in Nina, Mathilda, Julia, JJ, Stina och Sara som bidrog med rutin och erfarenhet till laget. Vi har också lärt oss att utan äldre spelare driva oss framåt eftersom vi har byggt upp en bra attityd och inställning i laget.

En målmedveten satsning med A-laget, NIU, spetsträning och goaliecamps har bidragit till den raketutveckling Laura haft, där hon etablerat sig på seniornivå med en hög lägstanivå och en rejäl spets i sitt spel. Berätta för oss vad du har fokuserat på under dina tre senaste säsonger och vilka resultat du fått av all tid du har lagt ner?
– Under tre år hinner man såklart satsa på att utveckla flera områden. Men något som skiljer sig väldigt mycket är min fysik. Det är en stor skillnad från året innan jag började på NIU. Jag har höjt min kondition mycket och lägger också tid på styrketräning. Jag har även lärt mig att ta mer plats på planen och nu bygger jag vidare på att bli mer aggressiv i mitt målvaktsspel.

Inför säsongen fick du en ny målvaktskollega i Sarah Flodmar. Hur har samarbetet er emellan fungerat och vilka styrkor har ni som målvaktsduo? – Att få Sarah som målvaktskollega har varit extremt kul och givande. Jag känner att vi båda kan ge och ta/hjälpa varandra även om vi inte har samma spelstil. Jag tycker om Sarah som person och tycker det bara är positivt att hon valde att komma till vårt lag.

I augusti anslöt Conny Tapper till ledarstaben med målvaktsfokus som ansvar. Vad har det inneburit för er målvakter? Vilka styrkor har Conny som målvaktstränare?
– Conny är en tränare som man märker vill vara med och vill coacha för att utveckla både mig och Sarah, han är engagerad helt enkelt. Jag är väldigt glad över att han har tillkommit till vårt lag och jag hoppas att han stannar ett bra tag!

Du berättat att du trivs väldigt bra i klubben och laget och att du ser positivt på framtiden. Om vi skall sia om nästa säsong och vårt allsvenska mål, vad tror du om lagets möjligheter att ta det efterlängtade klivet?
– Jag tror helt klart att vi har chansen och det gäller att vi tar den. Jag tror att vi kan ta klivet upp men då krävs rätt jobb och rätt fokus från samtliga i laget, både ledare och spelare.

Sportchef Mattias Flodén om Laura.
– Laura är en ödmjuk, ambitiös och målinriktad person. Oavsett vad som står på veckoplaneringen görs inget halvdant utan hon är noggrann, strukturerad och vet vad hon vill. Laura andas elitidrott helt enkelt. På tre års tid har Laura gått från lovande junior till en seniorspelare av hög klass. Med tanke på hennes driv och målmedvetenhet så är jag inte ett dugg överraskad. Det ena medför helt enkelt det andra. Jag är väldigt glad att vårt samarbete fortsätter. Det ger mig förhoppningar om en framgångsrik och rolig resa mot allsvenskan.