Backtalangen Bolander fortsätter i FBC Lerum

388

Nästa spelare att skriva på ett nytt avtal på herrsidan är den egna produkten Gustav Bolander, som valt att fortsätta sin satsning i klubben.

Nytt avtal för din del – var det en självklarhet?
– Ja av de alternativen som fanns så var det detta som lockade mest helt klart.

Den unge backen född 2002, har varit klubben trogen åren igenom och gått från knatte till A-lagspelare. Under inledningen av säsongen så kombinerade Bolander division 2 och JAS-spel med att konkurrera om speltid i Allsvenskan. En möjlighet som dock slutade tvärt.
– Det har varit en vänligt konstig och oviss säsong, en säsong som jag på förhand såg fram emot väldigt mycket. En säsong där förbundet har lämnat en del att önska kan jag tycka. Vi har ett starkt JAS-lag och jag tror att vi hade kunnat gå långt i år. Samtidigt som jag är besviken över att vi inte fick tävla om SM-guldet i JAS och möjligheten till mer speltid under året så är jag glad över att vi kunnat träna på som vanligt och spela matcher i allsvenskan. Våra träningar är nästan alltid lika seriösa och tända som om det vore match, det ger mycket och det gillar jag.

Även om speltiden varit relativt begränsad emellanåt så fick han under de sista omgångarna chansen i förstafemman vid ett par tillfällen.
– Matchen mot Lindås så tycker jag insatsen var bra! Riktigt kul att spela, hade längtat efter det. De andra matcherna var helt okej men förluster smakar bittert oavsett hur man presterat.

Genomgående för de som signat har varit att man vill vara med på satsningen som görs för att kunna nå SSL och känslan är att lagkemin är något utöver det vanliga.
– Vi har en väldigt familjär lagkänsla och gruppen betyder väldigt mycket. Alla i laget betyder så mycket även utanför innebandyn och det tycker jag utmärker oss som lag. Självklart ger det en extra boost för att nå våra mål när alla strävar efter det.

För din egen del nu när du blir senior – vad känner du själv att du vill utveckla och lägga fokus på i spelet framöver?
– Främst vill jag utveckla min spelsnabbhet och utnyttja min teknik. Men som alltid så vill man bli starkare och snabbare. Det är lite det fina med idrott att man blir aldrig färdig, utan kan hela tiden fortsätta utveckla alla bitar egentligen.

Den här säsongen missade Lerum kvalet med minsta möjliga marginal, men Bolander ser positivt på nästa säsong redan nu.
– Om vi fortsätter utvecklas individuellt & som lag i denna takten och kan prestera på den nivån som vi kan, så tror jag det är mycket möjligt att vi når SSL-kval nästa år. Det kommer vara målet iallafall.