Kaldrup tillbaka i Lerum

333
Foto: Christoffer Sturesson

Efter en lärorik och utvecklande säsong i Pixbos damakademi återvänder Jonatan Kaldrup till FBC Lerum där han kommer att ingå i tränarstaben för vårt utvecklingslag i div 2 och JAS-laget.

Jonatan var förra säsongen en del av ledarstaben i Pixbo Wallenstams allsvenska lag där han samlade på sig nya erfarenheter som ledare.

– Jag kommer från en jättebra och lärorik tid i Pixbo. Jag har utvecklats enormt med ansvaret jag hade där både som ledare och människa. Jag har fått äran och erfarenheten av att coacha och tävla på allsvensk nivå där kvaliteten och intensiteten är hög, vilket jag känner har varit extremt nyttigt för mig.

Varför väljer du nu att återvända till FBC Lerum?
– FBC Lerum har och kommer alltid ha en stor plats i mitt innebandyhjärta. Jag har bara positiva minnen från tiden i Lerum och känner en trygghet i föreningen som jag nu väljer att värdesätta. När jag fick förfrågan så kändes upplägget bra för mig personligen och i hjärtat. Jag vet vad jag kommer tillbaka till och det goda samarbetet vi hade senast jag var här lockade.

Jonatan kommer finnas med i ledarstaberna i både damlagets U-lag i division två och DJ18-JAS
– Ett superinspirerande uppdrag! Att få vara en del av och fortsätta utveckla damsektionen med de fina förutsättningar som finns känns kul. Att få jobba med unga lovande tjejer är det som driver mig och tillsammans med mina kumpaner Pontus & Felix så är jag övertygad om att vi kan åstadkomma både utveckling och resultat. Jag hoppas kunna bidra med de erfarenheter jag samlat på mig under åren i båset, allt ifrån hur vi taktiskt ska genomföra olika delar av spelet till hur man ser till att alla tjejer känner sig sedda och bildar en stark grupp.

Hur går tankarna inför den kommande säsongen och vad ser du fram emot?
– Jag både tror och hoppas på att vi först och främst kommer igång som vanligt i höst. Väl där så ska vi vara att räkna med både i JAS och Div2, det tycker jag vi bevisat nu. Är vi bara redo att lägga ner det jobbet som krävs och fortsätter visa en vilja till att utvecklas varje träning så kommer denna säsongen bli en rolig sådan, så nu ser jag fram emot att köra igång!

Sportchef Mattias säger så här om att Jonatan återvänder.
– Det känns jättebra att Jonatan vänder hem till FBC Lerum. En Lerumsfostrad spelare som bytte spår där han i tränarrollen växer för varje säsong. Jonatan har haft en fin tid i Pixbo och det finns en härlig hunger och motivation i hans sätt att se på kommande säsong och hur vi skall jobba vidare. Detta är en stark rekrytering som andas framtidstro!

Vi önskar Jonatan ett varmt välkommen tillbaka till FBC Lerum!